Rechtbank:Proces Demjanjuk niet vóor november


MÜNCHEN
De Duitse rechtbank in München verwacht dat het proces tegen de vermeende kampbeul John Demjanjuk's pas op zijn vroegst in november begint. Demjanjuk staat terecht omdat hij beschuldigd wordt van medeplichtigheid aan de moord op duizenden joden in vernietigingskamp Sobibor, Polen. Éen van de concentratiekampen van de nazi's in Polen.

De rechtbank in München zei donderdag in een verklaring dat zij haar besluit over de voorlopige datum zou aankondigen aan het einde van de maand (september) en doet geen verdere uitspraken vooraf.

Demjanjuk heeft de beschuldiging van medeplichtigheid aan de moord op 27.900 mensen in het vernietigingskamp Sobibor in nazi-bezette Polen tegen zich gekregen, omdat de aanklagers beweren bewijs te hebben dat hij als bewaker in het kamp werkte, enkele ooggetuigen en nabestaanden werken vrijwillig mee als getuige, omdat zij zich moreel verplicht voele het recht te moeten laten spreken.

De nu 89-jarige gepensioneerde automonteur inwoner van Ohio beweert dat hij indertijd een soldaat van het Rode Leger was en in het kamp krijgsgevangen werd gehouden, hij zegt nog nooit iemand kwaad gedaan te hebben. Hij arriveerde in München na het verliezen van een lange gerechtelijke strijd in mei om uitzetting uit de V.S. te voorkomen.

-Zie ook: wetenschappers geven hun visie op proces Demjanjuk0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten