Prikkelbare bewoner vaak depressief


Prikkelbaarhied bij verpleeghuisbewoners met dementie is vaak een teken van depressie. Dit stellen onderzoekers van het NIVEL, EMGO+ en Hogeschool INHolland.Uit het onderzoek bleek dat 19 procent van de demente verpleeghuisbewoners in Nederland ook depressief is. Depressie komt zowel voor in de beginfase van dementie als in de latere fasen. De meest voorkomende symptomen zijn prikkelbaarheid, somberheid en vermoeidheid. “Opvallend is dat prikkelbaarheid, een specifiek symptoom voor depressie bij dementie, zo vaak voorkomt", zegt NIVEL-onderzoeker Renate Verkaik. "Eerder werd dit vaak niet als symptoom voor depressie gezien. Maar het kan juist worden gebruikt om een depressie bij verpleeghuisbewoners met dementie te herkennen.”

Op de psychogeriatrische verpleeghuisafdelingen in Nederland is 85 procent van de bewoners dementerend. De onderzoekers publiceerden hun resultaten in het American Journal of Geriatric Psychiatry.


www.bingobingo.nl | De online Bingo site van Nederland
Kom naar www.bingobingo.nl en krijg gratis € 2.00 om het spel uit te proberen.

Nederlands vliegtuig stort neer in Belgie


Op het vliegveld van het Belgische Schaffen is zaterdagmiddag rond éen uur een Nederlands sportvliegtuig neergestort. Daarbij raakte een persoon zwaargewond. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. De tweede inzittende liep lichte verwondingen op, liet de commandant van het brandweerkorps in Diest weten.
Het ongeval gebeurde bij de landing tijdens de Internationale Old Timer Fly-in. De exacte oorzaak is nog niet bekend, maar het toestel kampte vermoedelijk met motorpech. Het betrof een oldtimer, type eendekker, aldus de organisator Diest Aero Club.

ilocal Belgie: Vind bedrijven bij u in de buurt

Slachtoffers WOII in Indië herdachtIn Den Haag hebben enkele honderden mensen zaterdag het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië herdacht. Door de capitulatie van Japan kwam op 15 augustus 1945 een einde aan de oorlog.

De herdenking van de slachtoffers in het voormalige Nederlands-Indië vond plaats bij het Indisch Monument. Onder de aanwezigen waren premier Jan Peter Balkenende, minister Eimert van Middelkoop (Defensie) en staatssecretaris Jet Bussemaker (VWS), alsmede burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag.

Ook bij het Indisch Monument in het Broersepark in Amstelveen was een herdenkingsplechtigheid


Online Bingo Spelen | www.bingobingo.nl
Ga naar de Website van www.bingobingo.nl en krijg gratis € 2.00 om het spel uit te proberen.