Nederlandse topdesigners in jury HEMA ontwerpwedstrijd?

Een deskundige jury, met onder meer topontwerpers Elsien Gringhuis, Frederik van Heereveld, Peter van der Veer en trendanalist Christine Boland, buigt zich eind april over de ingestuurde ontwerpen van studenten. De inschrijvingstermijn voor de deelnemers aan de 23ste editie van de HEMA ontwerpwedstrijd is inmiddels verstreken. Ruim 900 studenten hebben zich aangemeld.

Topjury op het gebied van hardwaren en mode

Tijdens de jurering zal een aantal bekende Nederlandse topontwerpers hun deskundige mening over de inzendingen geven. De inzendingen worden onder andere beoordeeld door Elsien Gringhuis, booming Dutch design talent, voormalig deelneemster én winnaar van de HEMA ontwerpwedstrijd in 2008, Frederik van Heereveld, vele malen gelouterd in de wereld van design vanwege zijn vernieuwende en spraakmakende ontwerpen en Peter van der Veer, bekend door zijn ontwerpen die altijd verrassen. Naast deze topontwerpers is Christine Boland gevraagd zitting te nemen in de jury.

Christine is ruim twintig jaar actief als trendanalist en consultant voor de mode-, media- en retailwereld. Ook een aantal experts van HEMA maakt deel uit van de jury, waaronder categoriemanagers Trudy Satink en Suzanne Vredevoort. De jury wordt voorgezeten door Sabien Duetz, design- en conceptmanager van HEMA.

Meer dan 900 Nederlandse en Belgische inzendingen

Ruim 800 Nederlandse studenten en bijna 100 Belgische studenten mode- en productvormgeving hebben zich ingeschreven voor de 23e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd. Het zijn studenten van verschillende opleidingen als de TU Delft, de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst in Gent, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Design Academie Eindhoven. Zij gaan de uitdaging aan om een echt HEMA-product te ontwerpen waarmee zij het voor mensen leuker en makkelijker maken eropuit te gaan. Studenten kunnen tot 15 april 2010 hun eigen ontwerp insturen voor het assortiment van HEMA.De winnaars worden in juni bekendgemaakt.

Van ontwerp naar schap

De HEMA ontwerpwedstrijd bestaat al meer dan 25 jaar en is gestart om studenten van
ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Dit bleek zo succesvol dat de HEMA ontwerpwedstrijd jaar na jaar terugkeerde. De HEMA ontwerpwedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een prestigieuze competitie en maakt vaak deel uit van het onderwijs-programma. Naast de publiciteit voor de winnaars, kijkt HEMA altijd naar de mogelijkheid om een of meerder inzendingen in productie ten nemen en te verkopen in een van de ?inmiddels meer dan 500 filialen in binnen- en buitenland.

Bij de beoordeling van de inzendingen wordt niet alleen gekeken of het ontwerp van een bijzondere eenvoud is, maar ook of deze begrijpelijk, eigenzinnig en actueel is. Ook het duurzaam-heidaspect wordt meegenomen: is een product sterk, gaat het lang mee en is het gemaakt van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Bekende voorbeelden van succesvolle artikelen zijn de beroemde fluitketel Le Lapin (1989), de Tast Toe (2007) en de regenjas ?elke dag weer? (2008).

Een uitgebreide omschrijving van de opdracht plus nog veel meer aanvullende informatie is te vinden via: www.hema.nl/ontwerpwedstrijd .

Bron: Nujij Persberichten, Uw nieuws is onze zorg
Xead.nl werkt! Dit stukje heb ik geschreven om alle twijfel rond Xead.nl weg te nemen bij mensen die Xead.nl nog niet kennen. En voor de leden om elkaar te stimuleren toch vooral te blijven schrijven, want het loont!

Eerste kennismaking

Op 29 december kwam ik Xead.nl tegen. min of meer toevallig, ik was op google op zoek naar een artikel over geld verdienen op internet en toen kwam ik hier uit.

Ik heb toen alles eens doorgelezen en besloten me aan te melden. Ik heb vanaf toen steeds wat pagina's geschreven en ik zag het aantal xead-points elke dag een beetje groeien en richting de 100 Xead-points klimmen. Dat beviel me wel en maakte me benieuwd naar een eventuele uitbetaling.

Uitbetaling

Omdat ik nog nergens een knopje uitbetalen zag, heb ik toen een vraag gesteld aan Tim van Xead.nl en ik kreeg al snel antwoord. Het bleek dat je pas bij 100 Xead-points de uitbetalingsfunctie actief werd. Na een paar dagen was het dan zover; op 27 januari had ik mijn uitbetaling aangevraagd en het stond er de volgende dag al op. Haha, dacht ik, dat is mooi! Was er erg blij mee natuurlijk, helemaal omdat ik even later een berichtje kreeg dat ik de eerste was die uitbetaald werd op Xead.nl

Inmiddels heeft de tweede uitbetaling ook al plaatsgevonden en daar ben ik ook erg blij mee. in totaal heb ik nu in anderhalve maand al meer dan €30,- uitbetaald gekregen en de Xead-points teller loopt alweer op!

Aanmelden

Ik raad iedereen dan ook van harte aan zich aan te melden en als je aangemeld bent veel pagina's te schrijven met een goede inhoud. Aanmelden kan eenvoudig via de knop op de site maar ook via deze link: HIER AANMELDEN De link opent zich in een apart venster zodat je eerst nog even de onderstaande tips kunt lezen.

Tips

De inhoud is niet alleen belangrijk omdat het dan zo leuk lezen is, nee, je pagina's kunnen beoordeeld worden en hoe beter je pagina's beoordeeld zijn, hoe meer Xead-points je ontvang per bezoeker!

Wat kun je doen om meer bezoekers op jouw pagina's te krijgen ?

Het is natuurlijk niet alleen een kwestie van veel goede pagina's maken, het is belangrijk dat er veel mensen jouw pagina's bekijken. Daarom heb ik hier een aantal tips voor je opgeschreven:
  1. Stuur je vrienden en familie een emailtje waarin je verteld dat je een leuke internetpagina hebt gemaakt die ze echt even moeten bekijken. In dat mailtje sluit je dan een link naar je pagina in.
  2. Voeg je Xead.nl pagina toe aan 'jouw website' op Hyves, Twitter, Partyflock, Facebook en andere sociale netwerken.
  3. Voeg je pagina's toe aan bekende discussie sites op het internet, op die manier genereer je extra bezoekers en heb je ook meer kans op reacties op je bericht. Een aantal van deze sites zijn:
  • Nujij.org een nieuwe Nederlandse open social news community, met blogs,links,video,discussie&meer
  • Ekudos  ekudos is vergelijkbaar met nujij.org, maar biedt bezoekers minder mogelijkheden
  • Twitter    Op Twitter kun je je eigen profiel aanmaken waar je 'Tweets' verschijnen als een link
  • Fok!    Op Fok.nl kun je zelf nieuws toevoegen met een linkje naar je pagina (indien geaccepteerd)

Aanmelden

Voor al deze sites geldt dat je je eerst even in moet schrijven, maar dat is meer dan de moeite waard als je bedenkt wat voor een extra voordelen de bezoekers voor jou betekenen. Per slot van rekening kun je je vrij anoniem inschrijven. Een gebruikersnaam en emailadres is bij Nujij.org bijvoorbeeld al voldoende.

Wat je niet moet doen!

Vraag familie, vrienden en bekenden niet of zij op de advertenties bij je berichten willen klikken.Doe dit ook zelf niet. Voor inkomsten zijn wij afhankelijk van Xead.nl. Xead.nl is op haar manier weer afhankelijk van Google. Uit eigen ervaring weet ik dat Google Adsense een zeer streng beleid voert als het aankomt op 'ongeldige klikactiviteiten'. Het kan zelfs zo zijn dat als iemand een aantal advertenties zelf aanklikt om te testen of het werkt, dat Google Adsense dit beschouwt als ongeldige klik activiteit.

We willen toch allemaal dat Xead.nl het goed doet en goed blijft doen, dus laten we daar allemaal rekening mee houden, zodat Xead.nl hier geen gedonder mee krijgt en wij nog lang (en veel) aan onze pagina's kunnen verdienen.

Meld je aan!


Rusland wil publicatie VN-rapport tegenhouden

GENEVE - Rusland heeft donderdag de VN-Mensenrechtenraad dringend verzocht om een rapport over geheime detentiecentra niet te publiceren. Het rapport bevat getuigenissen van Tsjetsjenen die zeggen dat ze gemarteld zijn in geheime gevangenissen. Deze gevangenissen zouden worden gerund door Rusland als onderdeel van het Russische gevecht tegen de separatisten in de Kaukasus.

Het 226 pagina?s tellende rapport van de groep mensenrechtenexperts zou volgens de Russische diplomaat Vladimir Zheglov niet mogen verschijnen als officieel document van de VN. Hij zei dat het rapport ?confronterend? was en verwijderd moest worden van de website van de VN waar het rapport sinds afgelopen maand op staat.

Jeremy Sarkin, mede-auteur van het rapport, zei dat het ?uiteraard problematisch is als het rapport niet officieel wordt gepresenteerd?. Mensenrechtengroepen zeggen dat de acties van Rusland -en die van sommige andere landen- bedoeld zijn om het werk van de onderzoekers van de VN-Mensenrechtenraad te belemmeren.

Rusland kan de publicatie van het rapport alleen blokkeren als het de steun krijgt van een meerderheid van de 47 leden tellende raad.

Bron: Nujij.org's Blogger

Skypeshop.nl Alles voor Skype

GroenLinks wil opheldering over bonuspot ING

17 februari 2010

GroenLinks wil van minister Wouter Bos zo snel mogelijk opheldering over de bonuspot van de ING Bank uit 2009 die meer dan 500 miljoen euro bedraagt. Als excuus voor de hoge beloningen worden nog altijd de beloningen van banken in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Zwitserland aangedragen, waar evenveel kritiek is, zegt GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik. GroenLinks wil juist dat de lonen van het eigen personeel als uitgangspunt gaan dienen.

De vakbonden stellen voor dat het maximale loon van de top nooit meer dan twintig keer het loon van de minst verdienende bankmedewerkers mag zijn. GroenLinks heeft een voorstel met ongeveer dezelfde uitwerking gedaan bij de financiële beschouwingen, namelijk het introduceren van de zogenaamde Wellink-norm. Hierbij kan het loon nooit hoger zijn dan dat van de directeur van de Nederlandse bank. Ook zouden bankiers maximaal een variabele bonus van 20% kunnen ontvangen.

Kees Vendrik verwacht van minister Bos dat bij een verliesleidende bank als ING, die ook nog altijd aan het staatsinfuus hangt, snel wordt ingegrepen. Tekenend voor het beperkte urgentiebesef van ING is dat het loon van de huidige CEO nog altijd gelijk wordt gehouden aan dat van de vorige CEO Michel Tilmant; een vast loon van maar liefst 1,35 miljoen euro. Aan zijn hand werd ING tot aan de raad van de afgrond gebracht.

ING zet vandaag een stap op het gebied van beloningsbeleid. Helaas lijkt de bank nog altijd niet helemaal de ernst van de situatie in te zien. Helaas wordt net als bij de top van de ABN Amro Bank een beperking van de bonussen van de top wel ingeruild voor een stijging van het reguliere salaris van deze mensen. Helaas geven beide banken ook nog steeds geen enkele duidelijkheid over de bonussen van de grootverdieners bij de banken; de handelaren.

Kees Vendrik

Bron: Nujij.org Persberichten Uw nieuws is onze zorg

Snor lanceert revolutionaire moestuinkistjes-methode

Bron: Nujij Persberichten Uw nieuws is onze zorg

Nieuw in Nederland: Start je eigen video kanaal!

We hebben er maanden aan gewerkt en nu is het zover: het Uvid videoplatform is compleet vernieuwd en verbeterd. Jouw Uvid account is gratis geupdate waardoor je nu gebruik kan maken van nog meer geavanceerde functionaliteiten om video op een professionele manier in te zetten op je website!


* Ontwerp een videoplayer in eigen huisstijl met jouw logo
* Publiceer zelf of laat bezoekers video?s uploaden (ook via webcam)
* Geen limiet qua grootte en duur van video?s: kwaliteit!
* Geen advertenties of links naar video?s van concurrenten
* Unieke reactie, voting, community en social media features
* Totale controle met Uvid VMS vol moderatie en statistieken opties

Wacht dus geen moment langer en klik op de onderstaande link om je gratis aan te melden!

Uvid.nl

Bron: Nujij.org Persberichten

Leegstand biedt kansen!

Leegstand biedt kansen!
waardecreatie door slimme tijdelijke invulling van leegstaande panden

Zonde
De maatschappelijke kosten van leegstand zijn hoog. Niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor omwonenden, gemeente en andere vastgoedbezitters. Doodzonde, vinden ze bij de Ruimteregisseurs.


Kansen
Frans Taminiau, directeur van het Delftse bedrijf, ziet in tijdelijke leegstand vooral kansen. ?Leegstand is een fase in een proces van transitie?, zo zegt hij. ?En die fase kun je prima gebruiken om de transitie te sturen en langere termijn doelstellingen een stukje dichterbij te brengen?.

Tijdelijk gebruik
Dat kan volgens de Ruimteregisseurs door te kiezen voor een slimme tijdelijke invulling van de leegstaande panden. Een invulling die bijdraagt aan de economie, de levendigheid en de sociale cohesie in de wijk. Een invulling bovendien, die voor alle belanghebbenden iets toevoegt.

Regie
De ambities zijn dus hoog. ?Klopt?, zeg Taminiau, ?Om dat te realiseren moet je de juiste partijen vinden, ze laten samenwerken en alle belangen managen. Maar wij heten niet voor niets de Ruimteregisseurs?.

de Nieuwe Tijdelijkheid
Speciaal voor woningcorporaties hebben de Ruimteregisseurs de Nieuwe Tijdelijkheid ontwikkeld. Daarbij wordt de tijdelijke invulling vooral ingezet als instrument om de maatschappelijke rol van de corporatie te versterken. De dialoog en samenwerking met de diverse belanghebbenden staat centraal. Door die interactie is zo?n project een vorm van activity based community development.

Bron: Nujij.org Persberichten