Herpesvirus speelt rol bij schizofrenieROTTERDAM
Infectie van de hersenen met het herpesvirus lijkt een rol te spelen bij schizofrenie.

De relatie tussen herpes – bekend van de koortslip – en schizofrenie werd wel al vermoed, maar was nog niet eerder direct aangetoond. De Nederlandse Janine Doorduin legt het verband nu wel in haar proefschrift, waarop ze gisteren aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde.

Het ware CO² probleem dat niet verteld wordtEr is tegenwoordig veel te doen over CO² ofwel koolstofdioxide. Er worden allerlei kostbare maatregelen opgelegd en er lijkt voor de normale burger geen ontsnappen aan. De één heeft het over 'Climategate', de ander over 'Global Warming'. Net als bij voetbal zijn er miljoenen 'experts' die het beter weten dan de ander.
"Het klimaat warmt op! De ijskappen smelten! Eilandjes dreigen te verdrinken! Zandvoort de nieuwe Riviera!" Er zijn tal van argumenten vóór en tegen de opwarming die de ronde doen. Maar mijns inziens wordt het grootste probleem niet behandeld; namelijk het uitsterven van nagenoeg al het leven op aarde!

Onderstaand artikel is een 'must read' voor mensen die zich een wetenschappelijk gefundeerde mening willen vormen over de toename van CO² in de atmosfeer en het grote gevaar dat daarmee gepaard gaat. Ik wens u veel plezier en wijsheid toe met het lezen van dit artikel ! Nils.

NSB in Nederlands-Indië

Op haar hoogtepunt, in 1937, telde de NSB in Nederlands-Indië ongeveer 5000 leden. Op 10 mei 1940 werden veel leden opgepakt en gevangen genomen en werden hun vermogens afgenomen. Met de Japanse inval op Java in maart 1942 werden de meeste NSB'ers weer vrijgelaten om aan het einde van dat jaar, samen met de overige Europeanen, weer vastgezet te worden. Na de Japanse capitulatie kwamen de meeste NSB'ers terug naar Nederland.
  • <em>Volk en Vaderland wordt gelezen in Nederlands-Indië</em>. Bron: Beeldbank WOII, NIOD
    Volk en Vaderland wordt gelezen in Nederlands-Indië. Bron: Beeldbank WOII, NIOD