Iran: info VS over atoomprogramma vervalst


Iran heeft de Verenigde Staten er vrijdag van beschuldigd 'vervalste documenten' te gebruiken en zich te baseren op valse voorwendselen om aan te tonen dat Teheran werkt aan de vervaardiging van een kernwapen. Dat staat in een vertrouwelijke brief van Ali Asghar Soltanieh, de belangrijkste Iraanse gezant bij het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA). Een kopie van de brief is in handen van Associated Press.

In de brief van acht pagina's worden de beschuldigen van Washington tegen de islamitische republiek afgedaan als 'uit de duim gezogen, ongefundeerd en onjuist'. Daarnaast wordt uitgehaald naar Groot-Brittannië en Frankrijk. Hun houding jegens Iran zou voortkomen uit 'kwade wil en politieke motivatie'.

Soltanieh stuurde de brief naar Mohamed el-Baradei, het hoofd van het IAEA dat volgende week het Iraanse atoomprogramma opnieuw scherp onder de loep zal nemen.

Iran blijft erbij dat zijn nucleaire activiteiten slechts bedoeld zijn voor vreedzame doeleinden als het opwekken van elektriciteit. De Verenigde Staten en hun bondgenoten houden vol dat de islamitische republiek in het geheim probeert een atoombom te produceren.

Teheran is woedend over de conclusies van een rapport van het IAEA, waarin Iran beschuldigd wordt van het blijven verrijken van uranium en het weigeren opheldering te verschaffen over vragen omtrent mogelijke militaire aspecten van het atoomprogramma. In de brief beweert Soltanieh dat Iran zijn verplichtingen omtrent afspraken met het IAEA volledig is nagekomen.

Soltanieh haalt fel uit naar Washington, omdat die het IAEA onduidelijke informatie en ander bewijsmateriaal heeft geleverd. Dit materiaal zou afkomstig zijn van een laptop die recentelijk Iran uit is gesmokkeld. Amerikaanse inlichtingendiensten beweerden later aan de hand van deze informatie dat Teheran werkt aan aspecten voor kernwapens, waaronder de baan die een raket aflegt en de ieale hoogte voor exploderende kernkoppen. Het materiaal op de laptop zou ook video's bevatten van wat geheime nucleaire laboratoria in Iran zouden moeten zijn.

"Door zich te bemoeien met het werk van het IAEA en het uitoefenen van politieke druk, heeft de regering van de VS geprobeerd de berijdwilligheid tussen IAEA en Iran te bezoedelen", staat in de brief te lezen. "De Amerikaanse regering heeft geen originele documenten overhandigd aan de nucleaire waakhond, aangezien zij niet beschikt over authentieke documenten. Alles wat ze heeft zijn vervalste documenten", aldus Soltanieh. "Het IAEA heeft nooit originele documenten aan Iran overhandigd en niets van de documenten en het materiaal dat werd overhandigd is authentiek en bleek een vervalste, ongefundeerde aantijging tegen Iran."

Het IAEA heeft er zelf bij de Verenigde Staten en andere regeringen eveneens op aangedrongen meer details over Iran te overhandigen. In zijn laatste rapport zegt het agentschap dat 'de beperkingen die sommige landen hebben ingesteld rond informatie over Iran het moeilijk maakt voor het IAEA afgewogen discussies te voeren met Teheran'.

Het IAEA erkent dat Iran minder nucleaire brandstof vervaardigt en VN-inspecteurs meer toegang heeft verschaft tot zijn kerncentrales in de zuidelijke stad Natanz en een kernreactor in Arak. Toch blijven er 'een aantal grote kwesties die aanleiding geven tot zorg en die verduidelijkt moet worden om het bestaan van mogelijke militaire projecten uit te sluiten'.

Het rapport leidde tot een grotere roep om extra sancties tegen Iran wegens het niet nakomen van openheid rondom zijn atoomprogramma.

Toch blijkt dat in vergelijking met juni vorig jaar, de voorlaatste keer dat het IAEA een rapport schreef, minder centrifuges uranium verrijken. Waar dat er vorig jaar 4900 waren, zijn dat er dit jaar 4600. En ondanks dat er in de tussentijd duizend centrifuges zijn bijgebouwd, liggen die voornamelijk stil.

De positieve stappen die Iran heeft genomen worden 'geheel overschaduwd en ondermijnd' door de zorgen die onder anderen de VS heeft geuit, klaagt Soltanieh. De Amerikaanse president Barack Obama heeft Iran min of meer voor een ultimatum gesteld: stop met het verrijken van uranium of zie strengere sancties tegemoet. In ruil voor het stoppen van de verrijking kan Iran tegemoetkomingen zien van zes landen waarmee het onafhankelijk van elkaar in gesprek is: de VS, Groot-Brittannië, China, Frankrijk, Duitsland en Rusland.

Sinds 2006 heeft de VN-Veiligheidsraad al drie keer sancties uitgeroepen tegen Iran wegens weigering de verrijking te staken. Het land wordt in de gaten gehouden om de invoer van nucleair materiaal tot een minimum te beperken.


Bron: Novum/AP

                                                  

Dance Tour Doetinchem: 3 aanhoudingen, toch geslaagd feest

Doetinchem
De politie heeft donderdagavond drie aanhoudingen verricht tijdens de druk bezochte danceparty op het Simonsplein in Doetinchem.

Bij de toegangshekken werden bezoekers door de politie met honden gecontroleerd op het bezit van drugs. Bij drie mannen zijn kleine hoeveelheden harddrugs gevonden. Het gaat om een 19-jarige Arnhemmer en twee Doetinchemmers (25 en 28).Volgens enkele bezoekers waren de sfeer en de muziek goed maar waren er veel jongeren die wel érg aan de jonge kant waren. Enkele citaten van deze feestgangers: "omdat der veel bekenden waren ging het nog.. t was erg druk en er liepen een hoop (vervelende) blagen rond.. volgend jaar minimum leeftijd??" , "Niet zo goed al vorig jaar. maar wel vermaakt! ..En wat een kids..", "tijdens dancetour zet politie Doetinchem een drugshond in!" , "Muziek was lekker maar wel heel veel 12jarigen, ook 's avonds nog" en de laatste: "En toen rook Bello de drugshond de geur van het grammetje wiet dat ik woensdag in m`n broekzak had gehad! Gevolg, een half uur later binnen! Toch fijn dat ze er zijn hoor! van Politie Doetinchem".

 Vrolijke gezichten in Doetinchem

Bronnen: De Gelderlander , Partyflock

                                                                

Bijen met uitsterven bedreid door zendmasten

Uit een onderzoek dat gedaan werd in India blijkt dat bijen bedreigd worden door de elektromagnetische golven die vrijkomen van zendmasten.


Dat meldt het Belgische Vilt op haar website. Vanwege de elektromagnetische golven raken de werkbijen gedesoriënteerd. Hierdoor vinden ze, wanneer de bijenkorf in de buurt van een zendmast staat, nauwelijks hun weg terug naar de bijenkorf. Doordat de werkbijen niet meer terugkeerden, bleef de koningin alleen achter met de eitjes en stortte de kolonie binnen de tien dagen in.

Met uitroeiing bedreigd
De Indiaase onderzoeker Sainuddin Pattazhy stelt dat de bijenpopulatie binnen tien jaar uitgeroeid kan zijn als het aantal zendmasten en mobiele telefoons blijft toenemen.


Onderzoek in India
Het onderzoek werd gedaan in de Indiase deelstaat Kerala, waar ruim honderdduizend imkers professioneel actief zijn in de bijenteelt. De dalende bijenpopulatie in India zet heel wat gezinsinkomens onder druk. Ook voor de fruitteelt zijn bijen van levensbelang.

Bron: DeGroentenenFruit.nl 

  

Verpleegkundige ergert zich aan regeltjes

Verpleegkundigen en verzorgenden ergerden zich de afgelopen maanden het meest aan nieuwe regelgeving voor incidenten, centrale indicatiestelling via het CIZ en de grote hoeveelheid formulieren voor verantwoording en controle door overheid, verzekeraars, en de Inspectie voor Gezondheidszorg.

Dit blijkt uit een onderzoek onder de achterban van V&VN. De beroepsvereniging riep haar leden in 2008 op hun grootste bureaucratische ergernissen te melden, op verzoek van het ministerie van VWS.

Oplossingen
Toch waren de deelnemers niet alleen geïrriteerd, zegt V&VN. Ook kwamen deelnemers aan het onderzoek met praktische oplossingen naar voren om bureaucratie te verminderen. Een van die oplossingen was bijvoorbeeld een snelle invoering van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en het wijzigen van de indicatiestelling.

Bron: V&VN
 
                     

Slechtere werksfeer sinds crisis

Werknemers zijn sinds de crisis aanzienlijk minder tevreden over de sfeer op de werkvloer, hun salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction onder 546 werkende Nederlanders in opdracht van Trouw.
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders door de crisis wekelijks gemiddeld een uur minder werken. Contracten zijn korter, meer mensen werken parttime en er wordt minder overgewerkt. Een onderzoeker zegt in de krant dat de krimp van de economie is terug te zien in de ervaringen van mensen. "Met z'n allen zijn we circa 2,5 procent minder gaan werken dan twee jaar geleden."
De mensen die nog een baan hebben, zijn net zo gelukkig als in 2007 en hebben ook oog voor de positieve kanten van de crisis. De werkdruk en stress zouden zijn afgenomen, met een betere balans tussen werk en privé als gevolg. Al eerder bleek dat geld, status en prestige steeds minder belangrijk worden geacht, maar die tendens is volgens de onderzoekers sterker geworden.
Ruim éen op de drie Nederlanders vreest dat er in hun bedrijf ontslagen gaan vallen en dat zij mogelijk hun baan verliezen. De meeste mensen denken echter dat de situatie over vijf jaar een stuk rooskleuriger is.

                                            

Ruimteafval raast langs ISS

Een groot stuk ruimteafval is vrijdag op nog geen anderhalve kilometer langs het internationale ruimtestation ISS en de spaceshuttle Discovery geraasd. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gemeld.


De astronauten lagen nog te slapen toen het brokstuk van een oude Europese raket op 1280 meter langsvloog. NASA had de situatie al die tijd in de gaten gehouden en concludeerde dat het niet nodig zou zijn het ISS van koers te laten veranderen.

Donderdagnacht hadden twee astronauten tijdens een ruimtewandeling een nieuwe tank met koelvloeistof gemonteerd.

Bron: Novum

                                                               

Dronken schaak-grootmeester gaat knock-out tijdens toernooi


Een vooraanstaande Franse schaker is dronken komen opdagen en viel in slaap na slechts 11 zetten in een internationaal toernooi in Kolkata, hij verloor de ronde om 'technische redenen', meldde binnenlandse media vrijdag.


Grootmeester Vladislav Tkachiev was donderdag gekomen voor een wedstrijd tegen India's Praveen Kumar. Hij verkeerde in een zodanig dronken toestand dat hij nauwelijks in zijn stoel  kon blijven zitten en viel al snel in slaap, hij liet zijn hoofd op de tafel rusten, meldde de 'Hindustan Times'.

Er verschenen foto's van de bizarre situatie in de Indiase krant, met daarop duidelijk te zien dat de organisatoren vergeefse pogingen deden de nummer 58 van de wereld weer te wekken.

De winst van de partij werd toegekend aan de Indiase speler op de technische grond dat Tkachiev niet in staat was zijn bewegingen binnen de gestelde tijd van éen uur en 30 minuten te voltooien, aldus de krant.

De speler werd achteraf gewaarschuwd en berispt door de organisatoren, maar heeft wel toestemming gekregen om deel te nemen in het toernooi als 'restspeler' om opnieuw te proberen de rest van de concurrentie het nog lastig proberen te maken. Hij krijgt dus een nieuwe kans,aldus de krant.

Bron: Reuters

Witte Huis hekelt nederzettingenplan Israël

Jeruzalem 
De Amerikaanse regering en de Europese Unie hebben vrijdag negatief gereageerd op Israëlische plannen voor de bouw van honderden nieuwe woningen in bestaande nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Media in Israël meldden eerder op de dag dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu binnen een paar dagen het groene licht geeft voor de plannen.

Pas daarna zou hij een bouwstop willen afkondigen in de nederzettingen, zoals de Amerikaanse regering eist. EU-buitenlandcoördinator Javier Solana benadrukte vrijdag in een reactie opnieuw dat Israël alle bouwactiviteiten in de bezette gebieden moet staken. De Amerikaanse president Barack Obama liet via een woordvoerder weten dat hij het voornemen van Netanyahu ,,betreurt'' en dat de bouw van nieuwe woningen voor kolonisten ,,niet consistent is'' met de internationale verplichtingen die Israël is aangegaan in het vredesproces.

Netanyahu zou Washington volgens de krant Haaretz een paar weken geleden op de hoogte hebben gesteld van zijn voornemen. De Amerikanen willen met een bouwstop het vredesproces weer op gang brengen. Dat ligt stil sinds de Israëlische aanval op de Gazastrook. De Palestijnen stellen een bouwstop als voorwaarde voor hervatting van het overleg.
Nadat Netanyahu toestemming heeft gegeven voor de bouw van de nieuwe huizen, zou hij een bouwstop overwegen van ,,enkele maanden'', aldus Haaretz. De constructie van circa 2500 huizen in nederzettingen, die al is begonnen, gaat ook gewoon door tijdens de bouwstop. Hoelang Israël de bouw gaat stilleggen, is op dit moment punt van onderhandeling tussen Israël en de VS. De Amerikanen pleitten eerder voor een bouwstop van zeker een jaar.

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas noemde het plan ,,inacceptabel''. Hij zei dat in Parijs tijdens een bezoek aan de Franse president Nicolas Sarkozy. Een zegsman van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken noemde het voornemen ,,in strijd met de geest van het vredesproces''.

Bron: ANP

                                      

FIA onderzoekt opzettelijke crash GP Singapore door Renault


Parijs
Renault is door de FIA opgeroepen voor een hoorzitting vanwege de beschuldigingen aan het adres van de formule 1 renstal dat zij met opzet een crash veroorzaakt zou hebben om er een groter voordeel uit te halen.

De FIA verklaardde dat het Franse team vrijdag opgeroepen is om op 21 september voor de World Motor Sport Council te verschijnen.
Renault word ervan beschuldigt de voormalig renault coureur Nelson Piquet Jr. het bevel te hebben gegeven om tijdens de Grand Prix van Singapore te crashen zodat zijn teammaat Fernando Alonso naar de overwinning kon rijden nadat hij gebruik had gemaakt van het op de baan verschijnen van de safety car.

De FIA heeft het onderzoek ingesteld nadat een Braziliaans tv station het aan de kaart stelde tijdens de Grand Prix van Belgie, afgelopen zondag.

Bron: AP
                                                            Formule 1 tickets ? klik hier

Nederlanders vrezen Mexicaanse griep (nog) niet

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking (65%) acht het onwaarschijnlijk dat zij getroffen wordt door de Mexicaanse griep.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Een meerderheid (bijna 60%) denkt bovendien dat zij de kans op het krijgen van de griep (in beperkte mate) kan verkleinen door bijvoorbeeld beter te letten op hygiëne en de leefwijze aan te passen.

Het aan de Universiteit van Tilburg verbonden onderzoeksbureau CentERdata en de sectie Klinische psychologie ondervroegen 1503 Nederlanders (804 mannen en 699 vrouwen) over de Mexicaanse griep. Van hen bleek 68% te verwachten dat ten hoogste 25% van de bevolking getroffen zal worden door griep. Ongeveer een kwart denkt dat dat percentage tussen de 25 en 50% zal liggen en 6% verwacht dat meer dan 50% van de bevolking ervan te lijden zal hebben.

Wat betreft henzelf, vindt 65% het (zeer) onwaarschijnlijk dat zij slachtoffer zal worden. Slechts 1.5% acht het zeer waarschijnlijk dat zij het zullen krijgen, en ruim 10% acht het juist zeer onwaarschijnlijk.
Op de vraag of men denkt dat men zelf iets kan doen om het risico te verkleinen, antwoordt ongeveer 40% ontkennend. Een ruime meerderheid denkt echter dat zij de kans wel enigszins positief kan beïnvloeden, en wel door de volgende maatregelen te nemen:

- meer letten op hygiëne (78%)
- leefwijze aanpassen om betere conditie te krijgen (51%)
- laten vaccineren (46%)
- grote mensenmassa’s mijden (38%)
- minder uitgaan (bioscoop, theater, etc) (29%)
- producten aanschaffen die beweren dat ze een positief effect hebben op de weerstand (24%)
- samenkomsten met vrienden en familie beperken (12%)
- mondkapje gebruiken (9%)
- openbaar vervoer mijden (ivm woon-werkverkeer) (8%; van degenen voor wie het van toepassing is: 14%)

Als er sprake is van een echte epidemie zal 26% proberen Tamiflu in huis te hebben.

Met de stelling "De Mexicaanse griep is meer een mediahype dan dat het echt een serieus probleem gaat worden", is 17% van de bevolking het (helemaal) niet eens, 34% neemt een neutraal standpunt in en 49% is het hier wel (zeer) mee eens.

Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven


Een Zweedse vader wil borstvoeding geven. De man doet mee aan een experiment waardoor hij borstvoeding moet kunnen geven. De man stimuleert via een pompje zijn borsten om melk te produceren. "Als het lukt, is het een stap vooruit voor mannen die zelf borstvoeding willen geven aan hun kinderen," zegt Ragnar Bengtsson in Het Laatste Nieuws. De man zijn experiment wordt op de voet gevolgd door de Zweedse zender TV8. Ook schrijft hij over zijn ervaringen in een blog op de website van het programma 'De Melkman - Een druppel per keer'. Mannen kunnen nu al melk produceren, maar alleen na een hevige hormonenkuur. Bengtsson wil echter geen chemische hulpmiddelen gebruiken. Sigbritt Werner, professor endocrinologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm denkt dat de mogelijkheid bestaat dat Bengtsson na drie à vier maanden enkele druppels produceert.

Bron: waarmaarraar                                                               

Schokkende cijfers economie V.S.

Washington
De werkloosheid is in de Verenigde Staten in 26 jaar al niet meer zo hoog geweest als in afgelopen augustus. Experts verwachtte dat de werkloosheid zou stijgen naar 9,5 procent, maar dit is opgelopen naar 9,7 procent. Wederom een dieptepunt voor de Amerikaanse economie.
In Augustus werden er 49.000 meer arbeidsovereenkomsten beëindigt dan in de maand ervoor. Daarbij kwam nog het feit dat de werkloosheidsdruk gegroeid is omdat er een grote groep mensen gestopt is met het zoeken naar nieuws werk, omdat zij gezien de tendens niet verwachten een andere baan te vinden.
Sinds het begin van de Amerikaanse recessie in december 2007, zijn er ruim 6,9 miljoen banen verloren gegaan. De extreem hoge werkloosheid heeft een negatieve invloed op het consumenten vertrouwen. Dit heeft weer tot gevolg dat de consument minder uitgeeft en de economie van de V.S. draait voor 2/3 op de uitgaven van diezelfde consument.
Er zijn ook kleine lichtpuntjes aan de horizon.
Er zijn in augustus minder arbeidsplaatsen verdwenen dan in juli, 65.000 in augustus tegen 73.000 in juli.
In het onderwijs en de zorgen stijgt het aantal arbeidsovereenkomsten juist, in juli kwamen er in die twee sectoren 21.000 aanstellingen bij en in augustus verdubbelde dat aantal nog eens naar 52.000 nieuwe contracten.
Bij de Amerikaanse overheid verloren in augustus nog 18.000 ambtenaren hun baan, tegenover 28.000 in juli.
Bron: Reuters

Weer trammelant in Belgische gevangenis


Gevangene in Lantin zet bewaker mes op de keel

 Een gevangene in de gevangenis van Lantin, die sinds tweeënhalve maand vastzit voor diefstal, is vrijdag voor het parket van Luik gebracht voor poging tot doodslag en het bedreigen van een bewaker.

Rachid E., een 29-jarige man uit Seraing, was in isolement geplaatst en was overgebracht naar de psychiatrische afdeling. Hij verzette zich tegen die maatregelen, alsook tegen een behandeling die de volgende dagen had moeten starten en waarover een verpleegkundige hem donderdag had ingelicht.

Donderdagnamiddag rond 14.30 uur, op het moment dat de gevangene naar de binnenplaats geleid werd, liep Rachid E. zijn cel uit en bedreigde een bewaker, die hij het mes op de keel zette.
Andere bewakers snelden ter hulp, maar werden eveneens bedreigd. De gevangene kon uiteindelijk overmeesterd worden. Waar het mes vandaan kwam, wilde hij niet vertellen. Rachid E. zal in isolement geplaats worden en werd vrijdag bovendien aangehouden.

Bron: De Standaard

Domme Belg filmpje

                                                 Hier een voorbeeldje van een domme Belg.

                     Deze Belg had een huis gekraakt, investeerde er €10.000 in en werd er vervolgens uitgezet.

                                                             Klik hier voor het filmpje

                                                   

Opnieuw actie tegen hoofddoekverbod aan Antwerps atheneum


ANTWERPEN 
Aan het Koninklijk Atheneum in Antwerpen is vrijdagmorgen opnieuw geprotesteerd tegen het hoofddoekverbod dat de school op 1 september heeft ingevoerd.


Volgens Hajar Siyahya van de actiegroep Vrije Keuze waren er zowat 130 manifestanten aanwezig, waaronder een aantal leerlingen die hun hoofddoek weigeren af te laten op school. De actie is iets voor 10.30 uur ontbonden.

'We voeren al sinds dinsdag elke dag actie bij het begin van de schooldag', verduidelijkt Siyahya. 'Iedereen heeft het recht om naar school te gaan en te dragen wat hij wil.'Aan de actie nemen voornamelijk moeders deel, maar ook een aantal leerlingen. 'Wij dwingen niemand om deel te nemen', beklemtoont Siyahya. 'Integendeel: we roepen de leerlingen met de megafoon op om zich te melden in de school. Niet zonder mijn hoofddoek, zeggen zij dan. Al een negentiental meisjes hebben zich aangemeld bij de school, maar zijn opnieuw buitengestuurd omdat ze hun hoofddoek weigerden uit te doen. Sommige daarvan blijven deelnemen aan de actie met hun ouders, andere gaan door naar een andere school.'

Siyahya wijst er nog op dat het om een actie gaat die specifiek op het getouw is gezet voor moeders en dochters. Vrije Keuze verenigt naar eigen zeggen moeders en dochters, leerlingen en voormalige leerlingen van het Atheneum Antwerpen.

Bron: De Standaard

Geëxecuteerd maar onschuldig

WASHINGTON
Alles wijst er vandaag op dat Cameron Todd Willingham, een man die in 2004 in Texas geëxecuteerd werd, onschuldig was aan de hem ten laste gelegde feiten. Het is een precedent dat een schokgolf zendt door de VS, waar jaarlijks gemiddeld vijftig veroordeelden een dodelijke injectie krijgen.

De zaak-Willingham wordt uitvoerig geanalyseerd in het jongste nummer van het weekblad The New Yorker. De man werd in 2004 terechtgesteld in Texas omdat hij in 1992 een brand zou hebben gesticht in zijn houten huis. Zijn drie kleine kinderen kwamen om in de vlammen.

De feiten
Het vuur ontstond in de ochtend van 23 december 1991. Cameron Todd Willlingham werd gewekt door het geschreeuw van zijn 2-jarige dochter Amber. Ook de tweeling Karmon en Kameron, één jaar oud, was in het huis. Het gezin zat krap bij kas en Willinghams vrouw Stacy was de deur uit om een kerstmisgeschenk voor de kinderen op te pikken bij het Leger des Heils.Handboeien
Willingham verklaarde dat hij zijn kinderen had proberen te redden maar gehinderd werd door de hevige vlammen en rook. Op een bepaald moment vatte zijn haar vuur. De hitte deed de ramen van de kinderkamer exploderen, de vlammen sloegen uit het huis. Willingham, die per se opnieuw naar binnen wilde, moest uiteindelijk geboeid worden.

Brand wordt brandstichting
Aanvankelijk vermoedden politie noch gerecht kwaad opzet, maar onderzoek op de plaats des onheils bracht daar verandering in. Willingham werd uiteindelijk beschuldigd van brandstichting en moord. Hij zat twaalf jaar op 'Death Row'. Op 17 februari 2004 kreeg hij een dodelijke injectie, hoewel een expert de maanden voordien systematisch alle 'bewijzen' van brandstichting met de grond gelijk had gemaakt

Zoals The New Yorker de zaak beschrijft, bevat ze alle klassieke ingrediënten van een gerechtelijke dwaling: afwezigheid van tegenexpertise, een psychiatrisch expert die de jongeman beschreef als 'een zeer gevaarlijk sociopaat' zonder hem ontmoet te hebben, getuigen die hun verklaring wijzigden in lijn met de beschuldiging, advocaten met dubieuze agenda's,...Leven in ruil voor bekentenis
Willingham was 24 op het ogenblik van de feiten. Hij heeft zijn onschuld uitgeschreeuwd tot het moment waarop hij terechtgesteld werd. Willingham weigerde schuldig te pleiten. Mocht hij dat wel gedaan hebben, zou hij nu nog in leven zijn.

Diepgravend onderzoek en wetenschappelijke analyse in opdracht van de staat Texas zelf, hebben nu uitgewezen dat de brand wel degelijk een incident was, geen misdaad. Het rapport laat geen spaander heel van het dossier tegen Willingham.

Primeur
Het komt uiterst zelden voor dat de onschuld van een veroordeelde bewezen wordt ná zijn terechtstelling. Volgens specialisten heeft een staat tot nog toe nooit officieel erkend dat een fout werd begaan. De zaak rond Todd Willingham zou een trieste primeur zijn.

De zaak krijgt in de VS extra weerklank nu Troy Davis, een zwarte veroordeeld voor doodslag op een blanke agent, in de staat Georgia ter dood veroordeeld is, terwijl hij zijn onschuld blijft uitschreeuwen. Nadat zijn executie al tot drie keer toe was uitgesteld, verkreeg hij in augustus van het Hooggerechtshof dat een rechtbank nieuwe elementen die hem vrijpleiten, zou onderzoeken.


Bron: De Standaard


Karst T. kondigde aanslag al aan in 2004

APELDOORN
Karst T. heeft al in 2004 tegen een voormalige werkgever gezegd dat hij van plan was een aanslag te plegen op de koninklijke familie. Dat heeft de getuige tegen de Nationale Recherche gezegd.

In dat gesprek zei T. volgens de getuige 'dat we nog wel eens van hem zouden horen, dat hij op tv zou komen.'
'Hij zei dat hij beroemd zou worden. Ik vroeg hem wat hij bedoelde met dat beroemd worden en zo. Toen antwoordde Karst: een aanslag op het koninklijk huis. Hij lachte terwijl hij dat zei.'

De Vrijdagmiddag cartoon

Elke vrijdagmiddag brengt de Nieuwsgier u een grappige cartoon die te maken heeft met de actualiteit.

Primeur! Michael Jackson & Elvis gezien op video !!!

Er is een nieuwe tape opgedoken met daarop het bewijs dat zowel Michael Jackson als Elvis Presley nog in leven zijn !

Je ziet het hier op de Nieuwsgier
TV programma 'Redesign Yourself' laat deelnemers 'gadget' implanteren

In het binnenkort op te nemen nieuwe TV-programma Redesign Yourself, 'Ontwerp je eigen lichaam', mogen de winnende deelnemers een 'gadget' in hun lichaam laten implanteren. De programmamakers geven geïntereseerden alvast een aantal suggesties waarmee je een 'nieuwe ingebouwde look' kunt krijgen: een geimplanteerde telefoon, lampje, camera, verrekijker, pen, zakmes of sleutel. Eén enthousiasteling schreef als reactie dat hij het liefst een I-pod in zijn arm zou willen hebben (zie afbeelding onder).


'De grenzen tussen de wereld van de levende natuur en nieuwe technologiën vervagen,' staat erop de website van Redesign Yourself te lezen. 'Wil jij je echt onderscheiden van je vrienden, hier is de volgende fase in de plastische chirurgie: een nieuwe ingebouwde look!' Het TV-programma werkt samen met een kliniek voor plastische chirurgie en cosmetica, en verzekert dat de ingrepen 'volkomen veilig' zijn.

Er komen voorlopig vier afleveringen van Redesign Yourself. Iedere aflevering telt één winnaar, die als beloning de aanpassing van zijn of haar eigen lichaam verwezenlijkt zal zien worden.

'To be or not to be', begint de promo (zie YouTube filmpje onder) van het programma. Vervolgens verschijnen er een aantal beelden van robotachtige en cybernetische wezens of 'cyborgs' (half mens / half machine), zoals de 'Terminator' robots uit de gelijknamige science fiction films. 'Ik kan alles,' zegt de zogemaande wetenschapper in het filmpje. 'Zoek het onmogelijke. Niets is onmogelijk! Creëer,durf, bevrijd! Uit jezelf. Redesign yourself!'

'Mensheid gaat zichzelf herscheppen'

Op de website van het programma staat tevens de ca. 30 minuten documentaire 'Technocalypse: Transhuman'. 'Door de geschiedenis heen waren er perioden die de ontwikkeling van de mensheid hebben versneld... Bij het uitbreken van het derde millennium is de vraag hoe ons nageslacht dit tijdperk zal beoordelen. En, belangrijker nog: welke vorm zal dat nageslacht aannemen, en tot welk oordeel zal het in staat zijn? Want binnenkort, veel sneller dan we verwachten, zal de mensheid zoals we deze nu kennen, fundamenteel veranderen.'

'Er is iets nieuws op til. Terwijl de mensen praatten over wereldvrede, het einde van de geschiedenis en het verdwijnen van ideologiën, bleef een leger wetenschappers over de hele wereld aan het werk in hun laboratoria. De impact van hun werk verschijnt nu aan de oppervlakte. Technologie neemt nu de fakkel van de geschiedenis over, en zal ons in een nieuw tijdperk leiden.'

'De uiteenlopende activiteiten van wetenschappers op het vlak van genetica, robotica, kunstmatige intelligentie, bionica en nanotechnologie lijken één doel na te streven: het overstijgen van de menselijke grenzen. Dit zal ons onvermijdelijk leiden naar een transhumaan tijdperk, waarin verder geëvolueerde soorten de mensheid als een fossiel in de geschiedenis zullen achterlaten.'

Wetenschappers in de documentaire zeggen dat de mens op het punt staat 'geherdefinieerd' te worden, en dat het onvermijdelijk is dat we 'cyborgs' worden, cybernetische organismes: half mens, half machine, oftewel 'transhumanen'. 'We hebben nu de mogelijkheid om dingen beter te doen dan de natuur tot nu toe heeft gedaan.'

'Als je je oog vervangt om weer te kunnen zien, waarom dit zicht dan beperken? Waarom het niet het zicht geven van bijvoorbeeld een vleermuis, met ultrageluid?' De wetenschappers geven letterlijk aan dat ze de grenzen van de mens willen overschrijden, en dat de mogelijkheden om dit te doen bijna beschikbaar zijn. Zo hebben wetenschappers reeds geexperimenteerd met het transplanteren van een kompleet hoofd van een aap naar het lichaam van een andere aap. Deze aap bleef nog 7 dagen leven voordat het lichaam het nieuwe hoofd afstootte. 'Ook de menselijke ziel zou getransplanteerd kunnen worden,' aldus dr. White, de wetenschapper die het 'apenhoofd-experiment' uitvoerde.

'We gaan onszelf herscheppen,' aldus een collega-wetenschapper. 'En het is moeilijk om daarmee om te gaan, want het zal alles omverwerpen dat ons tot nu toe vertelde wie wij zijn als menselijke wezens.' ' De definitie van wat een normaal mens is, is ten einde.'

'We beseffen meer en meer dat dit lichaam niet heilig is,' vindt filosoof Max More. 'We zijn niet door een god ontworpen. Het is louter toeval. Wanneer twee setje met genen vermengd worden komt er soms iets schitterends uit, maar soms heeft het een gat in het hart, of psychoses, of neigt naar extreme woede, verslavingsproblemen, concentratieproblemen, allerlei mankementen. Wie dan zegt: Dat is normaal, dat is heilig, dat is goed, dan vind ik dat nogal absurd.'

Bron: Xandernieuws


Propaganda anno 2009

De Nieuwsgier wilde u een kijkje geven in de hedendaagse mediaoorlog, die zich vanuit het midden-oosten, in het bijzonder Israel ofwel bezet Palestina steeds meer naar het Europese vasteland verplaatst.
De Nieuwsgier las eens het boek 'het zijn net mensen' van Joris Luyendijk en kan dat eenieder van harte aanbevelen. Wat een verheldering ! Wat een propaganda machine is Israel toch.
Hieronderstaand bericht is daar een schoolvoorbeeld van.Schaamteloos racistisch artikel in Zweedse pers
Carl Bildt sinds 6 oktober 2006 minister van Buitenlandse zaken van Zweden
De Zweedse krant “Aftonbladet” met 1.5 miljoen lezers, heeft een ronduit smerig artikel gepubliceerd.

In het artikel wordt de Israëlische leger ervan beschuldigd organen van omgekomen Palestijnen te hebben verhandeld.
Onder de kop ‘Onze zonen worden beroofd van hun organen’ voerde de linkse pro-Palestijnse activist Donald Bostrom als ‘bewijs’ de arrestatie aan van Levy Izhak Rosenbaum, een Amerikaanse joodse man die werd opgepakt voor illegale organenhandel. Bij het artikel staat een foto van een dode Palestijn met een lang litteken op zijn borst. In het stuk wordt gezegd dat de Israëlische overheid in 1992 wegens een tekort aan donororganen een campagne voerde voor orgaandonatie. ‘Tijdens deze campagne verdwenen er jonge Palestijnse mannen die vijf dagen later werden afgeleverd in hun dorpen, dood en opengesneden’ zo schrijft de krant.
Commentatoren trokken een vergelijking met de middeleeuwse beschuldiging aan het adres van Joden, dat ze christelijke kinderen vermoordden om met hun bloed matzes te bereiden. In het bloedsprookje van Trente (1475) worden de Joden ervan beschuldigd de jonge Simon te hebben geslacht en diens bloed te hebben gebruikt bij het bakken van matzes voor de Pesach.
Het door een Franciscaner monnik verzonnen bloedsprookje was eeuwenlang aanleiding voor pogroms die tienduizenden Joden het leven kosten. Dit bloedsprookje is nog steeds een favoriet onderwerp in de islamitische (Arabische wereld).Woordvoerder van het Israëlisch ministerie noemde het stuk in de Zweedse krant ‘schaamteloos racistisch’ en zei dat dergelijke artikelen aanzetten tot haatmisdrijven en dat de Zweedse autoriteiten stappen zouden moeten ondernemen. Israëls premier Benjamin Netanyahu eist van Zweden dat ze dit lasterlijke artikel veroordeeld maar de Zweedse regering wijst dit van de hand. De minister van Buitenlandse zaken Carl Bildt zegt niet in te willen grijpen in wat hij noemt “de vrijheid van meningsuiting”.
Zonder enige vorm van geloofwaardigheid in de beschuldiging van Aftonbladet, kwam de Iraanse krant Kayhan met een steunbetuiging aan Bostrom en citeerde een aantal uitspraken van de Arabische reporter Kusar Aslam.  ynetnews.com  Volgens deze Aslam heeft zij 22 jaar in Gaza en de “Westbank” (Samaria-Judea) doorgebracht. 
“Sinds begin zeventiger jaren  hebben de Israëli’s duizenden lichamen van Palestijnen uit ziekenhuizen gestolen en naar het Abu Kabir Forensisch Instituut gebracht. De publicatie van Bostrom bevestigt mijn persoonlijke ervaring. Ik ben er persoonlijk getuige van geweest dat Israëlische militairen Palestijnen uit de intensive care afdeling van een ziekenhuis haalden en met militaire voertuigen afvoerden. In andere gevallen zag ik soldaten Palestijnen naar begraafplaatsen volgen met de bedoeling de lichamen te stelen voordat ze begraven werden” aldus Kusar Aslam.
   
De wereld is kennelijk vergeten waartoe dit soort smerige laster kan leiden! Het lijkt op de nazi-propaganda in de dertiger jaren en op de regelmatig in de Arabische media terugkomende bloedsprookjes. In Zweden noemen ze dit vrijheid van meningsuiting, maar dat is het niet. Dat zou zo zijn als het gaat om bewijsbare feiten maar niet om gefabriceerde leugens met slechts het doel de staat Israël te demoniseren. Om dat doel te bereiken lijkt alles geoorloofd. Er blijken geen limieten meer te zijn aan de krankzinnigheid waarmee Israël keer op keer wordt aangevallen.
Niemand in het westen protesteert tegen deze smeerlapperij. De familie van Bilal Ahmed Ghanem, de Palestijn van wie de organen zouden zijn weggenomen, zeggen de beschuldigingen in de Zweedse krant niet te kunnen bevestigen. Ghanem was 19 toen hij als lid van de terreurbeweging Fatah, tijdens de eerste intifada op 13 mei 1992 door het IDF werd gedood. Zijn moeder, Sadeeka ontkend tegen een journalist gezegd te hebben dat de organen van haar zoon zouden zijn gestolen. De beschuldiging van orgaandiefstal in Aftonbladet is niet nieuw, en komt volgens deze video uit een Palestijnse krant.