Dronken schaak-grootmeester gaat knock-out tijdens toernooi


Een vooraanstaande Franse schaker is dronken komen opdagen en viel in slaap na slechts 11 zetten in een internationaal toernooi in Kolkata, hij verloor de ronde om 'technische redenen', meldde binnenlandse media vrijdag.


Grootmeester Vladislav Tkachiev was donderdag gekomen voor een wedstrijd tegen India's Praveen Kumar. Hij verkeerde in een zodanig dronken toestand dat hij nauwelijks in zijn stoel  kon blijven zitten en viel al snel in slaap, hij liet zijn hoofd op de tafel rusten, meldde de 'Hindustan Times'.

Er verschenen foto's van de bizarre situatie in de Indiase krant, met daarop duidelijk te zien dat de organisatoren vergeefse pogingen deden de nummer 58 van de wereld weer te wekken.

De winst van de partij werd toegekend aan de Indiase speler op de technische grond dat Tkachiev niet in staat was zijn bewegingen binnen de gestelde tijd van éen uur en 30 minuten te voltooien, aldus de krant.

De speler werd achteraf gewaarschuwd en berispt door de organisatoren, maar heeft wel toestemming gekregen om deel te nemen in het toernooi als 'restspeler' om opnieuw te proberen de rest van de concurrentie het nog lastig proberen te maken. Hij krijgt dus een nieuwe kans,aldus de krant.

Bron: Reuters

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten