Propaganda anno 2009

De Nieuwsgier wilde u een kijkje geven in de hedendaagse mediaoorlog, die zich vanuit het midden-oosten, in het bijzonder Israel ofwel bezet Palestina steeds meer naar het Europese vasteland verplaatst.
De Nieuwsgier las eens het boek 'het zijn net mensen' van Joris Luyendijk en kan dat eenieder van harte aanbevelen. Wat een verheldering ! Wat een propaganda machine is Israel toch.
Hieronderstaand bericht is daar een schoolvoorbeeld van.Schaamteloos racistisch artikel in Zweedse pers
Carl Bildt sinds 6 oktober 2006 minister van Buitenlandse zaken van Zweden
De Zweedse krant “Aftonbladet” met 1.5 miljoen lezers, heeft een ronduit smerig artikel gepubliceerd.

In het artikel wordt de Israëlische leger ervan beschuldigd organen van omgekomen Palestijnen te hebben verhandeld.
Onder de kop ‘Onze zonen worden beroofd van hun organen’ voerde de linkse pro-Palestijnse activist Donald Bostrom als ‘bewijs’ de arrestatie aan van Levy Izhak Rosenbaum, een Amerikaanse joodse man die werd opgepakt voor illegale organenhandel. Bij het artikel staat een foto van een dode Palestijn met een lang litteken op zijn borst. In het stuk wordt gezegd dat de Israëlische overheid in 1992 wegens een tekort aan donororganen een campagne voerde voor orgaandonatie. ‘Tijdens deze campagne verdwenen er jonge Palestijnse mannen die vijf dagen later werden afgeleverd in hun dorpen, dood en opengesneden’ zo schrijft de krant.
Commentatoren trokken een vergelijking met de middeleeuwse beschuldiging aan het adres van Joden, dat ze christelijke kinderen vermoordden om met hun bloed matzes te bereiden. In het bloedsprookje van Trente (1475) worden de Joden ervan beschuldigd de jonge Simon te hebben geslacht en diens bloed te hebben gebruikt bij het bakken van matzes voor de Pesach.
Het door een Franciscaner monnik verzonnen bloedsprookje was eeuwenlang aanleiding voor pogroms die tienduizenden Joden het leven kosten. Dit bloedsprookje is nog steeds een favoriet onderwerp in de islamitische (Arabische wereld).Woordvoerder van het Israëlisch ministerie noemde het stuk in de Zweedse krant ‘schaamteloos racistisch’ en zei dat dergelijke artikelen aanzetten tot haatmisdrijven en dat de Zweedse autoriteiten stappen zouden moeten ondernemen. Israëls premier Benjamin Netanyahu eist van Zweden dat ze dit lasterlijke artikel veroordeeld maar de Zweedse regering wijst dit van de hand. De minister van Buitenlandse zaken Carl Bildt zegt niet in te willen grijpen in wat hij noemt “de vrijheid van meningsuiting”.
Zonder enige vorm van geloofwaardigheid in de beschuldiging van Aftonbladet, kwam de Iraanse krant Kayhan met een steunbetuiging aan Bostrom en citeerde een aantal uitspraken van de Arabische reporter Kusar Aslam.  ynetnews.com  Volgens deze Aslam heeft zij 22 jaar in Gaza en de “Westbank” (Samaria-Judea) doorgebracht. 
“Sinds begin zeventiger jaren  hebben de Israëli’s duizenden lichamen van Palestijnen uit ziekenhuizen gestolen en naar het Abu Kabir Forensisch Instituut gebracht. De publicatie van Bostrom bevestigt mijn persoonlijke ervaring. Ik ben er persoonlijk getuige van geweest dat Israëlische militairen Palestijnen uit de intensive care afdeling van een ziekenhuis haalden en met militaire voertuigen afvoerden. In andere gevallen zag ik soldaten Palestijnen naar begraafplaatsen volgen met de bedoeling de lichamen te stelen voordat ze begraven werden” aldus Kusar Aslam.
   
De wereld is kennelijk vergeten waartoe dit soort smerige laster kan leiden! Het lijkt op de nazi-propaganda in de dertiger jaren en op de regelmatig in de Arabische media terugkomende bloedsprookjes. In Zweden noemen ze dit vrijheid van meningsuiting, maar dat is het niet. Dat zou zo zijn als het gaat om bewijsbare feiten maar niet om gefabriceerde leugens met slechts het doel de staat Israël te demoniseren. Om dat doel te bereiken lijkt alles geoorloofd. Er blijken geen limieten meer te zijn aan de krankzinnigheid waarmee Israël keer op keer wordt aangevallen.
Niemand in het westen protesteert tegen deze smeerlapperij. De familie van Bilal Ahmed Ghanem, de Palestijn van wie de organen zouden zijn weggenomen, zeggen de beschuldigingen in de Zweedse krant niet te kunnen bevestigen. Ghanem was 19 toen hij als lid van de terreurbeweging Fatah, tijdens de eerste intifada op 13 mei 1992 door het IDF werd gedood. Zijn moeder, Sadeeka ontkend tegen een journalist gezegd te hebben dat de organen van haar zoon zouden zijn gestolen. De beschuldiging van orgaandiefstal in Aftonbladet is niet nieuw, en komt volgens deze video uit een Palestijnse krant.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten