Celstraf voor geheim houden wachtwoord

In Groot-Brittannië zijn twee mensen veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens het geheim houden van hun encryptiesleutel. Sinds oktober 2007 mogen Britse overheidsinstanties mensen vervolgen die wachtwoorden en encryptiesleutels niet willen prijsgeven. Tussen 1 april 2008 en 31 maart 2009 werden 26 verzoeken tot vervolging ingediend. 17 verzoeken kregen goedkeuring van de rechter, wat in 15 gevallen tot een vezoek tot het vestrekken van het wachtwoord leidde. Vier mensen besloten met een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar in het vooruitzicht hun wachtwoord af te staan, 11 weigerden. Vervolgens werden zeven mensen aangeklaagd, dat in twee gevallen tot een veroordeling leidde.


Volgens het rapport van de Chief Surveillance Commissioner ging het in deze gevallen om zware misdrijven, zoals terreurbestrijding, kinderporno en binnenlands extremisme. Of de twee zaken gerelateerd zijn is onbekend, wat ook geldt voor de duur van de gevangenisstraf.

Een verzoek tot het verstrekken van een wachtwoord of encryptiesleutel was zonder de "juiste" betrokkenheid van het National Technical Assistance Centre verleend. De politie baseerde zich voor het verzoek op verkeerde informatie van de nationale juridische politie database. De persoon in kwestie weigerde het verzoek, maar vanwege de eerde gemaakte fout werd niet tot vervolging overgegaan.
0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten