Spitsheffing in openbaar vervoer voor VVD onbespreekbaar

Spitsheffing in openbaar vervoer voor VVD onbespreekbaar

Posted using ShareThis

Spitsheffing in openbaar vervoer voor VVD onbespreekbaar

Spitsheffing in openbaar vervoer voor VVD onbespreekbaar

Posted using ShareThis

GroenLinks verbaasd over uitspraken Timmermans?

11 februari 2010

GroenLinks is verbaasd over de uitspraken van staatssecretaris Frans Timmermans (Europese zaken). Hij zei vandaag dat de Europese natuurregels te weinig ruimte laten om rekening te houden met specifieke nationale omstandigheden. Volgens GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi is het kabinet hardleers. Dibi stelde vandaag schriftelijke vragen over de kwestie.

?Eerst schrijft Balkenende een briefje aan voorzitter van de Europese Commissie Barroso met het verzoek de Europese natuurregels af te zwakken. Balkenende kreeg nul op rekest en nu doet Timmermans het nog eens dunnetjes over, aldus Dibi.

Timmermans vindt dat Nederland in het verleden te weinig ruimte heeft bedongen om rekening te houden met nationale omstandigheden. Dibi: ?Ik weet eerlijk gezegd niet waar hij het vandaan haalt. Barroso was in antwoord op de brief van Balkenende glashelder. Er zit genoeg flexibiliteit in de Europese natuurregels?.

In tegenstelling tot het kabinet vindt GroenLinks het wel belangrijk om de natuur te beschermen. Ik raad Balkenende en Timmermans aan om eens vanachter hun bureaus te komen en de natuur in te gaan. De groene ruimte staat in Nederland voortdurend onder druk. Woningbouw, nieuwe wegen en intensieve veelteelt vragen allemaal om ruimte. Juist dan is het belangrijk om met elkaar af te spreken dat we niet elk groen gebied gaan asfalteren, aldus Dibi.

Tofik Dibi

Schriftelijke vragen van het lid Dibi aan staatssecretaris Timmermans over Natura 2000 (ingezonden op 11 februari 2010)

1) Kent u het bericht Nederland doet meer dan Europa vraagt bij Natura 2000?? (a)

2) Kunt u aangeven op welke voorbeelden u doelt met de dikke koppen die Nederland zet op Europees beleid voor Natura 2000?

3) Hoe interpreteert u de brief van EC-voorzitter Barosso aan premier Balkenende, waarin deze aangaf van mening te zijn dat Nederland voldoende beleidsruimte heeft om invulling te geven aan economische ontwikkeling binnen de Natura 2000 richtlijn?

4) Kunt u aangeven op welke Europese voorschriften u doelt, wanneer u zegt dat Nederland in het verleden veel te weinig ruimte bedongen heeft om rekening te houden met nationale omstandigheden?

5) Bent u in elk ander geval ook tegenstander van koppen op Europees beleid? Zo nee, in welke gevallen acht u dergelijke koppen dan wel wenselijk en waarom?

6) Kunt u aangeven bij welke gelegenheid en op welke wijze ambtenaren van Vrom en LNV als ze hun zin niet krijgen het alsnog via Europa gedaan te krijgen?

7) Kunt u aangeven over welke zaken u spreekt als u het heeft over ambtenaren die hun zin niet krijgen in Nederland?

8) Kunt u de Tweede Kamer een afschrift sturen van de brief die het kabinet gestuurd heeft aan de nieuwe Eurocommissaris Hahn, conform de motie 32123-XIV-147 van Van Gent?

Bron: Nujij Persberichten

Impuls symposium ?hulpverlening in de praktijk? 7 april 2010 te Ede

Het is weer tijd voor het jaarlijkse symposium van Vereniging Impuls.
Dit jaar zal deze gehouden worden op woensdag 7 april 2010 in de Reehorst te Ede.

Centraal in het symposium staan dit jaar de cliënten en hun behandelaren.
Veel mensen stellen Impuls de vraag welke behandelingen er mogelijk zijn voor mensen
met AD(H)D en hoe zo?n behandeling er in de praktijk uitziet.
Naar aanleiding van deze vragen is besloten om het symposium 2010 te wijden aan
deze vraag.

De verhalen zullen telkens verteld worden door de cliënt en zijn of haar
behandelaar. Hiermee worden twee kanten van hetzelfde verhaal belicht. Er wordt
gestreefd naar diversiteit: bijvoorbeeld een behandeling door een psychiater of
psychotherapeut, het verloop van een re-integratietraject, behandeling van een
verslaving en het werk van een personal coach. Na elk verhaal is er ruimte voor
discussie.

Het programma (specifieke informatie treft u op de website):
- In de ochtend een inleiding door Lex Pull over de
non-specifieke factoren die tot succes leiden in de
hulpverlening, daarna drie voordrachten met een
pauze ertussen
- Na de lunch volgt de DVD-presentatie van `Druk?
- Hierna volgt weer een voordracht
- Daaropvolgend een verrassende act
- En een laatste voordracht waarna de afsluiting
plaatsvindt

De kosten voor de toegang tot het symposium zijn:
- ? 40,- voor leden van Impuls
- ? 100,- voor niet-leden en professionals inclusief
bewijs van deelname
- ? 75,- voor een combinatie: bezoek aan het
symposium samen met een jaar lidmaatschap
van Impuls

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.impulsdigitaal.nl/symposium.

Beken je obsessies: welkom in de toekomst

De PlayStation-community voorspelt welke games 2010 gaan domineren.

De PlayStation-community heeft voor deze uitgave van Beken je obsessies in hun glazen bol gekeken en ons verteld welke games het in 2010 volgens hen helemaal gaan maken. Hieronder vind je hun op populariteit gerangschikte voorspellingen samen met een aantal op de officiële PlayStation-forums gedane uitspraken.

1. God of War III

"Kratos neemt in dit laatste deel van één van de belangrijkste gamereeksen op PlayStation wraak op de goden van de Olympus." (zetatron, Spanje)

2. Final Fantasy XIII

"Het is tijd voor een nieuw RPG-fantasy-adventure dat je van begin tot einde aan het scherm gekluisterd houdt. Wil je weten waartoe je PS3 in staat is? Zo ja, koop dan deze game!" (fantasyfreak, Nederland)

3. Heavy Rain

"Heavy Rain is een unieke, intrigerende game exclusief voor PS3. Ik snap na alle trailers en previews nog steeds niet helemaal waar het over gaat en dat is juist goed, omdat de game zo extra spannend en mysterieus is." (CalvertCrew, Verenigd Koninkrijk)

4. Gran Turismo 5

"Gran Turismo 5 is voor mij de game van het jaar. Waarom? Laten we eerlijk zijn, die game gaat gewoon fantastisch worden, of niet soms?" (nextbigthing91, Verenigd Koninkrijk)

5. The Last Guardian

"Je hebt voor Yorda en Agro geleden en nu zul je ook voor Trico lijden." (jeanbodin, Portugal)

6. Battlefield: Bad Company 2

"We weten nog niet wat er ons in het najaar allemaal te wachten staat, maar op dit moment domineert Battlefield: Bad Company 2." (Neshy, Noorwegen)

7. ModNation Racers

"De game van het jaar is ModNation Racers, omdat het een ontzettend innovatieve racegame is. Alleen al het idee dat je zelf een spiksplinternieuw circuit kunt bouwen, maakt me al helemaal wild. Ik kan niet wachten totdat de game op PS3 beschikbaar is!" (Ofrollo, Italië)

8. Metal Gear Solid: Rising

"Ik weet niet of deze game in 2010 wordt uitgebracht, maar ik hoop het wel. Zoals altijd staat de Metal Gear Solid-serie voor mij bovenaan." (bydont-25, Frankrijk)

9. MAG

"Ik heb de bèta gespeeld en die was echt geweldig. Met 256 andere spelers op één server deze game spelen, was absoluut fantastisch!" (neoisback-DB, Duitsland)

10. Red Dead Redemption

"Een zeer interessant project. Het is voor mij persoonlijk nog steeds een mysterie hoe ze zo'n immense, gedetailleerde wereld boordevol actie op één Blu-ray Disc hebben weten te krijgen." (CTAP7OM, Rusland)

Bedankt aan alle community-leden die via de officiële PlayStation-forums op community.eu.playstation.com hebben meegewerkt. Hou de boel goed in de gaten voor meer Beken je obsessies die binnenkort zijn te lezen.

Bron: Nujij Persberichten

Loverboys: Het is over boys. De methode van Sjoukje Drenth Bruintjes

Sjoukje Drenth Bruintjes vertelt over haar  intrigerende visie en resultaatgerichte hulpverlening aan slachtoffer van loverboys op dinsdag 9 maart 2010ZUIDBROEK, 9 Februari
Sjoukje Drenth Bruintjes maakt voor haar methode van hulpverlening aan slachtoffers van loverboys gebruik van haar kennis en ervaring als exitcounselor. Dat maakt haar visie en werkwijze uniek. Sjoukje Drenth zorgt, met haar inspirerende wijze van spreken, bijzondere invalshoek en methode van aanpak als exitcounselor, niet alleen voor een verfrissende blik op de problematiek. Ze geeft iedereen mogelijkheden om daadwerkelijk iets tegen de impact van loverboys te doen. In haar lezing op dinsdag 9 maart 2010 vertelt Sjoukje Drenth over haar intrigerende visie en resultaatgerichte hulpverlening, Beneluxweg 46, 9636 HV Zuidbroek, aanvang 14.00 uur. Aanmelden vooraf vereist

Waarschuwing: ING Bank slachtoffer van hackers

Dit is een waarschuwing aan alle klanten van  ING

Op 6 januari kreeg de redactie van Nujij.org een email binnen waarin aangegeven werd dat er een bericht zou zijn en de klant via een link naar de ?ING? site het bericht zou kunnen openen. Omdat niemand van de Nujij.org redactie bekend is bij de ING, maar wel op de hoogte is van phishing praktijken van internetcriminelen is de redactie op onderzoek uit gegaan.

Lees Verder >>>