'Wilders is gevaar voor staatsveiligheid' volgens wetenschappersDe PVV van Geert Wilders is een extreemrechtse partij die de democratie ondermijnt. Daardoor loopt de staatsveiligheid gevaar. Dat stellen drie wetenschappers in een onderzoek naar radicalisering in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft de Volkskrant.

Gids BBC-programma gedood door olifantEen Britse gids die in Tanzania meewerkte aan een televisieprogramma voor kinderen is door een olifant aangevallen en gedood. Dat heeft de BBC vrijdag gezegd.

Vaccinatie mexicaanse griep voor kankerpatienten ?Amsterdam,
Bij KWF Kankerbestrijding komen vragen binnen of kankerpatiënten de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep (nieuwe Influenza A) moeten krijgen.

Justitie pakt illegaal downloaden aanDen Haag
De heffing op het thuis branden van cd's en dvd's verdwijnt en er komt een regeling die het downloaden van films en muziek van een duidelijk illegale bron verbiedt. Het ministerie van Justitie kondigde de nieuwe aanpak gisteren aan en benadrukt dat de nieuwe koers niet is bedoeld 'om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken'.

Mega schedel gevonden voor Britse kustAan de zuidkust van Engeland is een schedel gevonden van meer dan twee meter lang; de kop van een pliosaurus, een enorm zeereptiel dat zo’n 150 miljoen jaar geleden leefde.

Duitse agente gewond bij achtervolging NederlandersEen Duitse agente is donderdagnacht gewond geraakt bij een poging twee mannen aan te houden, die eerder op de avond een ramkraak hadden gepleegd in Ter Apel. De mannen hadden in Duitsland een politiewagen geramd tijdens hun vluchtpoging. In Nederland probeerden ze wederom een politieauto te rammen, maar dat lukte niet. Ze zijn uiteindelijk in de boeien geslagen, meldt de politie vrijdag.

Miljoenen na dood door overdosis waterHet 'vreemde' verhaal van Jennifer Strange

De familie van een vrouw die twee jaar geleden tijdens een wedstrijd water drinken om het leven kwam, heeft een vergoeding gekregen van 16 miljoen dollar (bijna 11 miljoen euro). Daartoe besloot de jury van een rechtbank in de Amerikaanse stad Sacramento, aldus de krant Los Angeles Times vrijdag.

Oma's hebben zo hun voorkeurNatuurlijk zien grootmoeders al hun kleinkinderen even graag. Vraag het maar aan je eigen grootmoeder of ouders. Maar wetenschappers beweren dat oma's hun kleindochters toch nog nét iets liever zien. Tenminste: als het gaat om de dochters van hun zonen.

Elektrische hersenstimulatie kan anorexia behandelenElektrische stimulatie van de hersenen zou patiënten met de eetstoornis anorexia nervosa kunnen behandelen. Dat heeft de Leuvense onderzoeker Kris van Kuyck ontdekt. Hij krijgt de tweejaarlijkse Belgische prijs van het Fonds Dokter Gustave Delport, waar een geldsom van 20.000 euro aan vast hangt.

Sterfte door borstkanker toegenomenIn 2008 zijn er meer vrouwen aan borstkanker overleden dan in 2007. Bij vrouwen van 35 tot 50 jaar is deze ziekte zelfs de meest voorkomende doodsoorzaak. Nederland behoort tot de landen met de hoogste borstkankersterfte in Europa.

Meisje van 3 overleden aan mexicaanse griepEen 3-jarig meisje uit Boxmeer is mogelijk overleden aan de Mexicaanse griep. Het kindje had sinds begin deze week griepverschijnselen en moest van de dokter thuis uitzieken, zo bericht De Telegraaf.

Gratis Marktplaats

De Nieuwsgier is een nieuwe website begonnen: Gratis Marktplaats; Een website waar iedereen voortaan gratis kan adverteren, of het nu om een oude lamp van de zolder gaat, een tweedehands auto, een huis te koop aanbieden of een vacature plaatsen, het kan allemaal gratis !

Familie dode Marokkaanse homo afgeperst met sexfilmROTTERDAM
Een 32-jarige Rotterdammer heeft geprobeerd een Marokkaanse familie af te persen met het dreigement beelden te verspreiden waarop hun pas overleden familielid de liefde bedrijft met een andere man.

Emoties werden Maradona even te veelDe inmiddels beruchte uitbarsting van de Argentijnse bondscoach Diego Maradona richting journalisten kwam voort uit een vlaag van heftige emoties. Dat heeft de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land geschreven in een verklaring aan de FIFA.

Pedofiel eerder vrij door foutEen zedendelinquent die zijn stiefdochter jarenlang misbruikte is door een administratieve fout bij justitie negen maanden eerder vrijgelaten dan de bedoeling was. Hij kwam vorig jaar in november na zeven maanden cel vrij, schrijft het AD donderdag.

Diabetes steeds beter behandelbaarMONTREAL
De Farmaceutische industrie werkt vooral aan de ontwikkeling van modernere geneesmiddelen die niet (zo vaak) meer hoeven te worden ingespoten, en die een einde maken aan vervelende bijwerkingen als gewichtstoename.

‘Zijn ze nu helemaal gek geworden?' Het was de spontane gedachte die opkwam bij de Leuvense hoogleraar Chantal Mathieu, toen ze hoorde van een nieuwsoortig diabetesmedicijn waaraan de farma-industrie werkte. ‘Een medicijn dat de nieren spoelt met suikerwater. Terwijl wij die suiker juist uit alle macht proberen weg te krijgen!'

Kleuters leren zien dankzij gentherapie in VSKleuters die door een bepaalde erfelijke aandoening bijna blind zijn, mogen weldra naar de VS om er gentherapie te ondergaan.

Meteoor was in Kazachstan te zien


De meteoor die op 13 oktober op grote schaal in Nederland is gezien en gehoord, is tot in Kazachstan waargenomen. Dat blijkt uit metingen van het KNMI.

'Antillianen leveren hun wapens niet in'ROTTERDAM
De kans dat Antilliaanse jongeren zelf hun wapen inleveren, is nihil. De oproep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb aan ouders om hun kinderen aan te sporen steek- en vuurwapens in te leveren is dan ook verspilde moeite.

Rot op met die camera!Het botert niet tussen inwoners van multiculturele wijken en journalisten. Journalisten hebben de neiging zich op te dringen en zaken te overdrijven. Het imago van de wijk wordt er niet beter op. ‘Opzouten met die camera’, roepen jongeren. ‘Wij doen alleen ons werk’, vinden journalisten.

De Nieuwste Hype onder Vrouwen !Wat online-poker voor mannen is, is online-bingo voor vrouwen.

Vang een gratis vliegticket op schiphol en vlieg naar Rome of Madrid !Op 2 november aanstaande kan iedereen zijn kans grijpen om een gratis retourticket naar Madrid of Rome te bemachtigen. Op die dag zal vliegtuigmaatschappij easyJet op Schiphol Plaza duizenden papieren vliegtuigjes uitstrooien over het aanwezige publiek. Tussen die papieren vliegtuigjes bevinden zich tientallen echte tickets, waarmee je gratis naar Rome of Madrid kunt vliegen en weer terug. De reden: op 2 november lanceert easyJet haar nieuwe routes vanaf Amsterdam Schiphol naar de Spaanse en Italiaanse hoofdstad. Altijd al eens naar Madrid of Rome gewild? Grijp dan nu je kans, kom op tijd, bemachtig een plekje op Schiphol Plaza en grijp dat ticket!

Amsterdam, gefeliciteerd !Misschien wist u het, maar de meeste mensen zullen op 27 oktober niet meteen aan de verjaardag van onze hoofdstad denken.

De stad is nu officieel 734 jaren oud. Dit komt omdat op 27 oktober 1275 de graaff van Holland, Floris de vijfde de bevolking van Amestelledamme middels een document toestemming gaf om handel te drijven zonder daarvoor belasting aan de graaf te betalen. Het is het eerste document waarin Amsterdam wordt genoemd en daarom wordt die 27e oktober als de geboortedatum van Amsterdam beschouwd.

Kwart van de vrouwen houdt pijn na een borstvergrotingEen kwart van de vrouwen die een borstvergroting hebben laten uitvoeren, houdt aan de ingreep chronische pijn over. Het positieve effect van de cosmetische ingreep gaat door de pijn verloren. Dat stelt anesthesioloog Monique Steegers in haar promotieonderzoek aan het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen.

Berlusconi geveld door Roodvonk


Rood staat hem anders best goed :-)

De Italiaanse regeringsleider Silvio Berlusconi heeft een gepland bezoek aan L'Aquila moeten annuleren. De 73-jarige politicus wou daar vandaag een 'dorp' inhuldigen dat als opvang moet dienen voor de slachtoffers van de aardbeving die in april de stad in het Abruzzengebergte trof.

700 arrestaties bij actie tegen kinderprostitutie in VSBij een politieactie in de Verenigde Staten zijn 52 minderjarigen uit de prostitutie bevrijd. Er werden ongeveer 700 mensen opgepakt, onder wie 60 vermoedelijke pooiers. Dat meldt de FBI maandag.

Zakenpartner Jeffry Picower die miljarden verdiende aan Madoff-oplichterij overledenEen zakenman en filantroop in Florida, Jeffry Picower, die miljarden zou hebben overgehouden aan de frauduleuze praktijken van zijn oude vriend Bernard Madoff, is zondag onder onopgehelderde omstandigheden overleden. De 67-jarige Picower werd dood op de bodem van zijn zwembad in Palm Beach aangetroffen, berichtten Amerikaanse media. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw leeft met 270 cavia's in appartementjeEen enorme zwerm vliegen zorgde er voor dat Duitse agenten in een tweekamerappartement in Aken een 41-jarige vrouw met 270 cavia's aan hebben getroffen.

Obama roept medische noodtoestand uit in VSDe Amerikaanse president Barack Obama heeft de medische noodtoestand afgekondigd in de Verenigde Staten, nadat in het land meer dan 1.000 mensen overleden aan de Mexicaanse griep. Dat maakte het Witte Huis zaterdag bekend.

Homo Sapiens sliep met Neanderthaler


Klik op de afbeelding om te vergroten


Dat de mens een tijd lang zij aan zij leefde met de al lang uitgestorven Neanderthalers is bekend. Maar dat de contacten tussen homo sapiens en die ander tak ook een fysiek aspect hadden - dat ’wij’ en ’zij’ seks hadden met elkaar - is een nieuwe ontdekking waar de Sunday Times mee uitpakt.

Beer op schaatsen verscheurt zijn trainerEen schaatsende beer heeft in een Kirgizisch circus een van zijn dompteurs gedood en een ander zwaar verwond. Dat heeft de circusdirecteur gezegd.

Te weinig huurtoeslag voor grote gezinnenGrote gezinnen lopen geld mis door een weeffout in huurtoeslagsysteem. Gezinnen met drie of meer kinderen krijgen tot bijna veertig euro per maand minder huurtoeslag dan ouderen of eenpersoonshuishoudens, meldt koepelorganisatie van de woningcorporaties Aedes zondag.

Palmbomen op de Noordpool

Op de Noordpool groeiden 53 miljoen jaar geleden palmen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de Universiteit Utrecht. De wetenschappers vonden in de Noordelijke IJszee 53 miljoen jaar oud stuifmeel van palmen, waarmee volgens hen is bewezen dat palmen groeiden op het land rond de Arctische oceaan.

Duizenden mensen genieten van een donkere NachtOndanks de regen trokken ruim 18 duizend mensen, waaronder veel kinderen, er in het donker op uit tijdens de 5e Nacht van de Nacht. Ze namen deel aan een recordaantal van 300 duistere evenementen, verspreid over alle provincies. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven samen duizenden lampen. De Dom, Euromast, de Zaanse Schans en alle vestigingen van IKEA stonden in het donker, samen met honderden kantoren, kerken, bruggen, torens en monumenten.