'Wilders is gevaar voor staatsveiligheid' volgens wetenschappersDe PVV van Geert Wilders is een extreemrechtse partij die de democratie ondermijnt. Daardoor loopt de staatsveiligheid gevaar. Dat stellen drie wetenschappers in een onderzoek naar radicalisering in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft de Volkskrant.

Het ministerie zou delen van het onderzoek willen afzwakken uit 'politieke gevoeligheid', maar de onderzoekers willen daar volgens de krant niets van weten. Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken bevestigt dat er nog discussie over het rapport is, maar zegt dat er 'pertinent geen sprake is van onenigheid'.

Met name de conclusies van de onderzoekers dat Wilders de sociale cohesie en de democratie ondermijnt, liggen gevoelig. Daarmee wordt namelijk gesuggereerd dat hij de staatsveiligheid in gevaar brengt.

Uit een rondgang van de Volkskrant zou blijken dat veel overheidsinstanties er ook zo over denken, maar dat niet durven te zeggen. Ze zouden vrezen dat Wilders het gebruikt als een argument dat de overheid hem monddood probeert te maken.

Dat doet Wilders in een reactie inderdaad. Hij laat weten dat hij 'ziedend' is over het onderzoek. "Dit is de zoveelste schandelijke en ziekelijke poging van de elite om ons te demoniseren en de PVV en al onze kiezers te proberen de mond te snoeren. Dat gaat ze nooit lukken."

Wilders stelt dat de PVV bestaat uit democraten in hart en nieren en dat de negen Tweede Kamerleden democratisch zijn gekozen en alleen democratische middelen gebruiken. "Ze zijn echt knettergek geworden. Als er iets is dat de democratie ondermijnt dan is het wel de linkse elite en dit soort nep-onderzoekers." Wilders vreest dat het onderzoek bovendien mensen aanzet tot geweld tegen hem.


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten