Duitse agente gewond bij achtervolging NederlandersEen Duitse agente is donderdagnacht gewond geraakt bij een poging twee mannen aan te houden, die eerder op de avond een ramkraak hadden gepleegd in Ter Apel. De mannen hadden in Duitsland een politiewagen geramd tijdens hun vluchtpoging. In Nederland probeerden ze wederom een politieauto te rammen, maar dat lukte niet. Ze zijn uiteindelijk in de boeien geslagen, meldt de politie vrijdag.

Agenten waren donderdagnacht een kijkje gaan nemen na een melding dat een bedrijfswagen de pui van een elektronicawinkel aan het Molenplein in Ter Apel had geramd. Twee inzittenden van het voertuig hadden diverse spullen uit de winkel gehaald, om daarna met de auto op de vlucht te slaan.

De politie zag de twee, een 30-jarige man uit Emmer-Compascuum en een 27-jarige kompaan zonder vaste woon- of verblijfplaats, niet veel later richting de Duitse grens rijden. In Duitsland namen Duitse agenten de achtervolging over. De verdachten ramden hierbij een politiewagen van de oosterburen, waarbij een Duitse agente aan haar nek gewond raakte.

Het Nederlandse duo wist vervolgens te ontkomen. Weer terug in Nederland wilde de Nederlandse politie het voertuig klemrijden. Ook ditmaal probeerde het vluchtende tweetal een politieauto te rammen, maar doordat de agent die achter het stuur zat de wagen op tijd in zijn achteruit kon zetten, kon hij een aanrijding voorkomen.

Op het Westerdiep in Emmer-Compascuum wist de politie het tweetal alsnog tot stoppen te dwingen. Het duo is naar een cellencomplex in Groningen gebracht en zitten vast. De bedrijfsauto waarin ze reden was vermoedelijk gestolen.
0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten