Justitie pakt illegaal downloaden aanDen Haag
De heffing op het thuis branden van cd's en dvd's verdwijnt en er komt een regeling die het downloaden van films en muziek van een duidelijk illegale bron verbiedt. Het ministerie van Justitie kondigde de nieuwe aanpak gisteren aan en benadrukt dat de nieuwe koers niet is bedoeld 'om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken'.

De aandacht gaat vooral uit naar grote partijen die geld verdienen aan de uitwisseling van beschermde muziek en films. Justitie wil zo de voorwaarden scheppen voor een legale markt.

Dit downloadverbod wordt de komende drie jaar uitgewerkt. In de tussentijd moeten onder meer internetaanbieders, consumentenorganisaties en de entertainmentindustrie dan wel werken aan een andere manier voor de vergoeding van auteursrechten van film- en muziekmakers. Een optie is consumenten elke maand een bedrag te laten betalen om muziek te kunnen luisteren en uitwisselen.

Volgens Justitie is een redelijke auteursrechtenvergoeding van belang om de culturele sector gezond te houden. Begin 2010 volgt een wetsvoorstel om de contractuele positie van auteurs en uitvoerend kunstenaars te versterken.


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten