1800 Patiënten mogelijk besmet met hiv of hepatitisEen verpleegkundige in Florida heeft misschien wel meer 1800 patiënten blootsgesteld aan hiv of hepatitis door naalden te hergebruiken. Dat meldt Foxnews.

De patiënten uit het Broward General Medical Center werden allemaal door dezelfde verpleegkundige geholpen tijdens cardiale testen. Het ziekenhuis verklaarde dat de verpleegkundige infusen hergebruikte. Dit gebeurde van januari 2004 tot afgelopen september.

De enige beelden van Anne Frank in levenOnlang heeft de Anne Frank Stichting bewegende beelden van Anne Frank vrijgegeven. Het zijn de enige film opnames ter wereld die van haar bekend zijn , de beelden zijn gemaakt op 22 juli 1941 tijdens de bruiloft van haar buren.

Zwitserse schrijver Jacques Chessex overlijdt tijdens openbare discussie


Jacques Chessex 1934-2009
YVERDON-LES-BAINS
De Zwitserse romancier Jacques Chessex, de eerste niet-Fransman die de prestigieuze literaire prijs Prix Goncourt won, is vrijdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de burgemeester van het Zwitserse stadje Yverdon gezegd.


Chessex stortte in tijdens een openbare discussie over een toneelstuk dat gebaseerd was op een van zijn romans. Niet veel later overleed hij.

Golfer raakt arm kwijt


Het 'arme' dier is afgemaakt

SOUTH CAROLINA, VS
Een 77-jarige Amerikaan is zijn arm verloren toen hij op de golfbaan bukte om een golfbal uit een vijver te pakken en werd aangevallen door een alligator...

Het 3,5 meter lange beest sleurde de man de vijver in en beet zijn arm af. Het ongeluk vond plaats op de Ocean Creek Golf Course in South Carolina, melden Amerikaanse media.

Geen celstraf voor seks met kind (13)HALLE
Een 47-jarige man is veroordeeld voor seksuele betrekkingen met de 13-jarige dochter van een ex-collega, maar hij hoeft niet de cel in omdat het meisje hem zou hebben verleid.

NASA bombardeert maan op zoek naar water


De plek van de inslag, de stofwolken kwamen tot 10 kilometer hoog

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vrijdag een spectaculaire actie uitgevoerd. Met enorme snelheid werden een draagraket en een sonde op het oppervlak van de maan afgeschoten.

"High Society"De Amsterdamse zorginstelling voor alcohol- en drugsverslaafden Jellinek opent in januari een luxe afkickkliniek op Curaçao. Die is bedoeld voor welgestelde verslaafden, zoals advocaten of artiesten. Zij kunnen er anoniem en zonder dat iemand het weet afkicken.

Geluidsoverlast 's nachts maakt mensen ziek


Een goede nachtrust is voor kinderen extra belangrijk

Een op de vijf Europeanen is volgens een nieuw onderzoek van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) 's nachts regelmatig aan lawaai blootgesteld en kan daar ziek van worden.

Het gevaar strekt zich uit over slapeloosheid, hoge bloeddruk en hartinfarcten tot een vroege dood. De WHO beveelt daarom richtlijnen aan voor de nachtelijke geluidshinder. De nieuwe grenswaarde is een jaarlijks gemiddeld nachtelijk geluidsniveau van maximaal 40 decibel, wat overeenstemt met het geluidsniveau van een rustige straat in een woonzone.

Explosieve Maastrichtenaar geeft zich over


 De Maastrichtenaar dreigde zijn huis de lucht in de blazen

De Maastrichtenaar die zich vrijdagavond in zijn woning dreigde op te blazen is aangehouden. De man kwam rond 22.30 uur naar buiten, waarna de politie hem in de boeien sloeg. Er zijn geen explosieven gevonden in het huis van de man, meldt een woordvoerder van de politie.

Prinses Ariane gister in het ziekenhuis opgenomenHare Koninklijke Hoogheid Prinses Ariane is gisteravond in het ziekenhuis opgenomen vanwege een bovenste luchtweginfectie, waardoor ze benauwd was.

Onterecht veroordeelden in Puttense moordzaak eisen excuses ministerWilco Viets en Herman Dubois, de inmiddels vrijgesproken verdachten van de Puttense moordzaak, eisen excuses van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. Dat heeft Anja Dubois, de vrouw van Herman, vrijdag laten weten, nadat de rechtbank Ron P. had veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar.

,,Wij willen excuses van de minister, maar ook dat de verantwoordelijken bij de politie worden aangepakt'', stelde ze. ,,Er zijn toch fouten gemaakt''.
Voor beide families komt er met de uitspraak van de rechtbank een einde aan een lang en slepend proces. Dubois en Viets werden eerder tot tien jaar cel veroordeeld, onder meer op basis van hun eigen verklaringen.

Bij het aantonen van de onschuld van het tweetal speelde misdaadverslaggever Peter R. de Vries een belangrijke rol. Hij wijdde vele afleveringen van zijn programma aan de zaak en schakelde oud-hoofdcommissaris Jan Blaauw in.

Vrouw overlijdt na eten giftige paddenstoelen

 
Éen van de giftigste paddestoelen die makkelijk verward word 
met een eetbare, de Amanita bisporigera—or "engel des doods" 

ZOUTKAMP
Een 65-jarige vrouw uit Zoutkamp is begin deze week in het UMCG overleden na het eten van giftige paddenstoelen.

'God schiep de aarde niet, hij scheidde haar'De eerste zin van de Bijbel klopt niet. God was niet de schepper van de aarde, stelt hoogleraar Ellen van Wolde van de Radboud Universiteit donderdag. ,,God schiep wel de mens en de dieren, maar niet de aarde zelf'', aldus Van Wolde die vrijdag haar oratie over dit onderwerp uitspreekt.

SS-er Demjanjuk wilt proces ontlopen


John Demjanjuk, dader van 27.900 moorden?


BERLIJN
John Demjanjuk's advocaat zegt dat hij plannen heeft om het hoge hof van Duitsland te vragen om zijn proces op beschuldiging van medeplichtigheid aan de moord op duizenden in een nazi-vernietigingskamp te blokkeren .

Advocaat Ulrich Busch vertelde persbureau AP Donderdag dat hij hoopt dat zijn beroep vrijdag behandeld wordt door het Federale Constitutionele Hof in Karlsruhe.

Moordenaar wint lotto

Een moordenaar in Egypte komt na zijn vrijlating in een gespreid bedje terecht. Zijn vader had alvast een rekening voor hem geopend, waardoor de 49-jarige gevangene automatisch meespeelde in de loterij van de bank. De winnaar mag vrijdag, op de dag dat hij vrijkomt, zijn prijs van ruim een miljoen Egyptische pond (125.000 euro) ophalen.

Dat berichtte het Egyptische dagblad Al-Masri al-Youm donderdag. De man vermoordde twintig jaar geleden de moeder van zijn verloofde, enkele dagen voor de bruiloft, en zat sindsdien achter de tralies.

Onverminderd veel geweld tegen hulpverleners

Werknemers met een publieke taak, zoals buschauffeurs en hulpverleners, worden onverminderd vaak geconfronteerd met agressie en geweld. Onderzoek leert dat vorig jaar 65 procent van die werknemers te maken heeft gehad met ongewenst gedrag. De agressie en het geweld zijn daarmee nauwelijks afgenomen ten opzichte van 2007.

Krappe Zwitserse meerderheid tegen verbod op nieuwbouw minaretten

Een krappe meerderheid van de Zwitsers (ruim 51 procent) is tegen een verbod op nieuwe minaretten. Dat blijkt uit een opiniepeiling waarover Zwitserse media donderdag berichtten.


Bijna 35 procent van de ondervraagden ziet een verbod op nieuwbouw wel zitten. Eind volgende maand kunnen de inwoners van Zwitserland zich in een referendum over een verbod uitspreken. Het voorstel komt van rechtse groeperingen en wordt ondersteund door de grootste partij van het land, de Zwitserse Volkspartij (SVP), die waarschuwt voor een islamisering van de Alpenrepubliek.

Vermoedelijk gezinsdrama in Doetinchem

De woning in de als rustig bekend staande wijk Dichteren te doetinchem
de politie is een groot onderzoek gestart

DOETINCHEM
De politie heeft donderdagmiddag twee stoffelijke overschotten gevonden in een woning aan de Harz in de Doetinchemse wijk Dichteren.

Gezocht: Aanstaand levensgenieter !
Rijswijk, 8 oktober 2009
Club Robinson is voor zijn nieuwe 4 sterren Club op de Malediven op zoek naar een man of vrouw die in december of januari de locatie en faciliteiten uitgebreid wil testen en verslag wil doen op www.clubrobinson.nl.

Journalistieke ervaring is niet vereist, maar de kandidaat moet wel bereid zijn 7 dagen lang intensief gebruik te maken van de culinaire buffetten, sportfaciliteiten (vooral (kite)surfen, zeilen en duiken), de spa, mee te doen aan WellFit lessen, bereid zijn innovatieve WellFood lekkernijen uit te proberen en te chillen in de lounge-area.

Noodhulp voor slachtoffers aardbeving door Cordaid op Sumatra
Caritas Indonesia (Karina) heeft tot woensdag 7 oktober 1600 pakketten uitgedeeld met voedsel en plastic zeilen, bestemd voor 1600 families. In totaal zullen 5.500 families worden bereikt, op 8 oktober weer 700 pakketten en zo nog een paar dagen te gaan. Karina werkt in het district noordelijk van Padang, op ca 3 uur rijden van Padang.

Bij goedkoop vlees betalen dieren de prijsStichting Wakker Dier start een grote radiocampagne ‘bij goedkoop vlees betalen dieren de prijs’.

De campagne is een reactie op het toenemend gestunt met vlees: dit jaar is anderhalf keer zo vaak gestunt met vleesproducten als vorig jaar. Doordat supermarkten massaal stunten met vlees, moet een boer gaan stunten met zijn dieren om nog een boterham te verdienen.

Slim binnenmilieu kinderlijk eenvoudig bereikt en nog gezond ookDe onlangs door het ministerie van OCW aangekondigde subsidieregeling, geeft scholen de mogelijkheid het binnenmilieu van klaslokalen sterk te verbeteren en het energieverbruik op school te verminderen. Vooral het toepassen van hoogwaardige binnenzonwering  blijkt eenvoudig en zeer effectief in het faciliteren van een omgeving die de concentratie stimuleert.

Zuidpool ooit tropisch warm geweest


Ook in de kou kan deze pinguin heerlijk van het zonnetje genieten

 Op de Zuidpool was het vijftig miljoen jaar geleden tropisch warm. 

Dat concluderen de Universiteit Utrecht, het Koninklijk Instituut voor Zeeonderzoek en de University of California in een onderzoek. De resultaten worden deze week gepubliceerd in het tijdschrift Nature.


Taxichauffeur stopt baan na dood fietser


ALMELO 
De taxichauffeur die 10 oktober 2008 in Enschede een fietser doodreed, oefent zijn beroep niet meer uit.
Hij heeft ook zijn hbo-studie, die hij kon betalen met de bijbaan van taxichauffeur, gestaakt. "Met de dood van El Mostafa Moumni is ook een deuk in uw leven gekomen", constateerde rechter F. Berg.

Autodief steelt auto met twee kinderen op de achterbankIn het Luikse Grivegnée heeft een onbekende woensdagavond om 21.30 uur een auto gestolen.

De eigenaar van het voertuig was de kofferbak  aan het leegmaken toen de dief achter het stuur kroop en er vandoor ging. Op de achterbank van de auto zaten twee jonge kinderen.

Resten van Nero's draaiende eetzaal blootgelegd in Rome


De ingang van Domus Aurea nu


Op de Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome, heeft een team archeologen onder leiding van een Franse architect de resten blootgelegd van een indrukwekkende draaiende eetzaal van keizer Nero. Nero regeerde over het Romeinse rijk van 54 tot 68 na Christus. Er werd ook een deel opgegraven van het mechanisme dat de draaibeweging van de vloer verzekerde.


'Dat mechanisme heeft tot vandaag geen equivalent en is een uniek element van de Romeinse architectuur', meldt het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Berlusconi niet langer onschendbaar


ROME
Het Italiaans Grondwettelijk Hof heeft woensdag geoordeeld dat de wet die premier Silvio Berlusconi onschendbaarheid geeft, ongrondwettig is.

De wet in kwestie dateert van vorig jaar. Berlusconi gunde zichzelf, als minister-president, en drie andere hoge politieke functies juridische onaantastbaarheid.

Somalische minister van defensie ontvoerd

Dit is niet de verdachte....


De Somalische minister van defensie is dinsdag ontvoerd in Uganda, heeft de regering in Mogadishu bekendgemaakt.

XTC doodsoorzaak patienten groepstherapie Berlijn


 XTC, E, of Ecstacy, met als werkzame stof MDMA

Twee mannen die in september tijdens een groepstherapiesessie in Berlijn overleden zijn omgekomen door ecstasy. Dat heeft het openbaar ministerie dinsdag aan de krant Berliner Morgenpost laten weten.

Tijdens de psychotherapiesessie kwamen twee mannen om het leven en raakte een derde in coma. De pyschotherapeut heeft toegegeven dat hij de twaalf deelnemers verschillende stoffen en drugs heeft verstrekt. De precieze doodsoorzaak was tot dusver niet bekend.

Nobelprijs voor de geneeskunde naar drie Amerikanen


VLNR: Jack Szostak, Carol Greider and Elizabeth Blackburn.


De Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde is maandag toegekend aan drie Amerikaanse wetenschappers die een belangrijke ontdekking hebben gedaan in de celbiologie, meer in het bijzonder kanker en veroudering. De drie krijgen ieder een gelijk deel van de bijbehorende prijs ter waarde van ongeveer 1,4 miljoen dollar.


De drie winnaars zijn Elizabeth H. Blackburn van de Universiteit van Californië, San Francisco, Carol W. Greider van de Johns Hopkins Medische Universiteit, en Jack W. Szostak van Massachusetts' algemeen ziekenhuis.
De Nobelprijs winnaars losten een raadsel op over de uiteinden van chromosomen, de grote DNA-moleculen die alle genetische informatie van het lichaam in zich hebben. Deze uiteinden noemt men telomeren, telomeren worden elke keer korter nadat een cel zich heeft gedeeld en dienen zo als een soort klokken waaraan men kan aflezen hoelang de levensverwachting van die cel nog is .

Paul de Leeuw is homoGoed, dat Paul de Leeuw homo is, dat weet iedereen wel, zoniet, bij deze. Maar dat is niet waar dit bericht over gaat. Ik vind de Leeuw best geinig, werkt hard en zou er wel een biertje mee kunnen drinken. Natuurlijk wel eerst even een vork inslikken...

Maar goed, all crazyness on a little stick, om even bij Paul's uitspraken te blijven, het gaat mij om het feit dat

Architect genocide Rwanda gearresteerd in OegandaEen van de meest gezochte verdachten van de Rwandese genocide is opgepakt in de Oegandese hoofdstad Kampala. Het gaat om Idelphonse Nizeyimana, een belangrijk figuur binnen de Rwandese inlichtingendienst. Dat heeft een Oegandese politiebron gezegd.

Waarschuwing ! Internetcriminelen vragen wachtwoorden email accounts

Zojuist ontving de Nieuwsgier een mailtje van info@webmail.org. In dit mailtje word gedaan alsof mijn email account zo vol zit, dat er bijna niets meer bijkan. Nu is dit natuurlijk onzin, ookal staan er ruim 17.000 mails in mijn account, ik heb nieteens een 'webmail' account bij http://webmail.org/. bovendien heb ik een vrijwel onbeperkte opslag capaciteit.

Natuurlijk voel je aan je water al dat dit weer een vorm van internetcriminaliteit is. Wat ik vrijwel altijd doe als ik een onbetrouwbaar mailtje ontvang, is het domein checken, in dit geval is dat dus http://webmail.org/.
Wat krijgt men dan te zien? Een site die 'geparkeerd' staat, er wordt dus niet anders gedaan dan de naam en een email account van het domein gebruiken. Beter gezegd misbruiken.

Open dag Science Park Amsterdam


Op zaterdag 10 oktober openen diverse instellingen op het Science Park Amsterdam hun deuren voor alle belangstellenden. Ook de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica organiseert diverse activiteiten.

Jong tot oud laten zich meenemen op een reis door de wetenschap: van een tentoonstelling over hoe het vroeger ging tot een bezoek aan de hypermoderne kassen van nu. Bouw je eigen robot of neem je hersenen in de maling. Bezoek het kennisfestival waar je zelf ontdekkingen doet via biologische, natuurkundige, wiskundige en scheikundige proefjes. Tuur met een telescoop de ruimte in op zoek naar leven of bekijk de aarde juist van dichtbij. Aan het einde van je bezoek test je al die nieuwe weetjes en feitjes tijdens de science quiz.

Stichting BREIN weet niet van ophouden


Het brein achter Stichting BREIN

BREIN heeft gisteren drie keer op rij de illegale website The Pirate Bay ontoegankelijk laten maken door Nederlandse providers. De illegale site blijft verbinding met de wereld zoeken sinds zij enkele weken geleden op bevel van de rechter door haar Zweedse provider verwijderd werd. Telkens wordt de illegale site gestopt door acties van de benadeelde rechthebbenden die grote schade ondervinden doordat de site gratis illegale toegang geeft tot hun creatieve werk.

Voorwaardelijke werkstraf voor dodelijk ongevalDe rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft zojuist een 21-jarige vrouw uit Den Dungen veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uren en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar. De rechtbank acht bewezen dat de vrouw vorig jaar in Heusden aanmerkelijk onvoorzichtig reed en daarbij een 17-jarige jongen overreed waardoor die jongen overleed.

“De lokale economie van steden is vaak niet weerbaar genoeg”De economische crisis houdt iedereen bezig. Al maanden wordt er gediscussieerd over oorzaak en gevolg. Rampscenario’s zijn opgesteld en velen vrezen het ergste. Volgens experts zullen we nog jaren last hebben van de negatieve gevolgen van de crisis.

AOb:Staatssecretaris van Bijsterveld is ongeschikt


Hommmmmmm, U voelt niets, hommmmmmmm

Het onderwijs heeft meer en betere leraren nodig. Daar werkt het gehele kabinet aan, behalve de staatssecretaris die verantwoordelijk is voor de lerarenopleidingen. Vandaag wordt pijnlijk duidelijk dat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt ongeschikt is voor het maken van lerarenbeleid. Met de educatieve minor, die feestelijk gelanceerd wordt, creëert zij half bevoegde leraren. En vandaag noemt ze in de Volkskrant de overbelasting van personeel onbespreekbaar.

17 miljoen voor ambtenarenapparaat Curaçao


Hoofdstad Willemstad met zijn karakteristieke Hollandse architectuur

WILLEMSTAD
De Nederlandse overheid heeft ruim 17 miljoen euro gereserveerd om het ambtenarenapparaat op Curaçao te verbeteren. Dat staat in een samenwerkingsovereenkomst die maandag door Curaçao en Nederland is getekend.

91% van 'generaal-pardon asielzoekers' heeft huisvestingBijna alle 27.700 asielzoekers die onder het generaal pardon vielen, hebben een huis. Dat maakte het ministerie van Justitie maandag bekend.

Op 1 oktober waren er 25.300 zogeheten pardonners bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aangemeld als gehuisvest, waarmee de teller op 91 procent staat. Het is de bedoeling dat de resterende groep voor 1 januari onderdak vindt.

Bestuurder France Télécom stapt op om zelfmoordenEen dramatische serie zelfmoorden bij France Télécom heeft geleid tot het opstappen van de een-na-hoogste baas bij het bedrijf. Vice-bestuursvoorzitter Louis-Pierre Wenes heeft maandag zijn ontslag ingediend.

Komeet die dino's uitroeide spaarde de oceanen. Binnen 100 jaar weer volop leven in het water


De fossiele kleilagen van Kulstirenden op het Deense eiland  Zealand

De komeet die 65 miljoen jaar geleden op de aarde insloeg was zoals iedereen weet geen goed nieuws voor de dinosaurussen. Deze kolossale dieren stierven dan ook massaal uit aan de destructieve gevolgen van de inslag.

Vrouw vervoerde dochter in een doos op het dak over de snelweg
Zondag is in Albertville in de Verenigde Staten een vrouw aangehouden omdat zij haar dochtertje in een kartonnen doos boven op haar mini-busje vervoerde. Deze bizarre gebeurtenis was geen geintje of een stunt, nee, verre van dat het meisje verkeerde daadwerkelijk in levensgevaar.

Slapeloze nachten achtergestelde spaarders van DSB


Dirk Scheringa zit er niet erg vrolijk bij... net als zijn gedupeerde klanten

Op de website van DSB Bank was het maandag nog altijd erg druk. Vooral klanten met een ‘achtergesteld deposito’ zullen dat niet leuk vinden.


Inloggen op de website van DSB Bank is een bijzonder ritueel, waarop je vanwege de drukte een minuut of zes moet wachten. Althans, zo was het maandag. Het internetbankieren van DSB functioneert al sinds donderdag niet goed; voor een bank abnormaal lang. Katalysator van de drukte op de site was de oproep tot een bankrun van Pieter Lakeman van Stichting Hypotheek-leed.

Heineken introduceert eigen credit cardAMSTERDAM
Speciaal voor Heineken fans introduceert Heineken in samenwerking met International Card Services (ICS) de Heineken E-Card: een VISA creditcard waarmee je wereldwijd kunt betalen en waarmee je sneller e-tjes spaart! Bij iedere euro die je met de Heineken E-Card betaalt ontvang je automatisch 1 e-tje. Gebruik je de Heineken E-Cardbij een van de Heineken locaties die meedoet aan het e-programma, dan ontvang je voor iedere bestede euro zelfs 5 e-tjes!

Regels huwelijksmigratie en inburgering moeten aangescherpt


Ministers van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) en Hirsch Ballin (Justitie) hebben een voorstel ingediend bij de Tweede Kamer om de regels voor inburgering en gezinsmigratie aan te scherpen.

Centraal staat hierbij het bestrijden van fraude en het verhogen van participatie. Eén van de maatregelen is het verhogen van de minimum leeftijd van 15 naar 18 jaar voor de erkenning van huwelijken die in het buitenland zijn gesloten.

Zelf vakantie regelen gaat geregeld misAMSTERDAM
Volgens branchevereniging ANVR gebeurt het maar al te vaak dat reisplannen eindigen in een kleine ramp omdat mensen hun vakantie zelf regelen. Een dubbele boeking, een smerig hotel, een onbetrouwbare organisatie…

Belgische truckers regelmatig beschoten

Vrachtwagens die in België nieuwe auto's vervoeren blijken steeds vaker te worden beschoten. Autobedrijf D'Ieteren telde dit jaar al 150 nieuwe Audi's en Volkswagens met kogelgaten: soms ligt de kogel nog op de achterbank.

Vechtpartij in cockpit India Air


NEW DELHI
De bemanning van een vliegtuig van India Air is tijdens de vlucht slaags geraakt met elkaar, melden Indiase media. De Airbus vloog gisteren van de Verenigde Arabische Emiraten naar Delhi.

Vijf (ex-) militairen veroordeeld voor mishandeling Eindhoven


ARNHEM
De militaire kamer heeft vijf (ex-)militairen veroordeeld voor hun aandeel in het geweld tegen de heer A.W. op 16 mei 2007 op het stationsplein in Eindhoven.

Grafiet blijkt magnetisch te zijn


Grafiet blijkt ijzerachtige eigenschappen te hebben

Gewoon grafiet is bij kamertemperatuur permanent licht magnetisch. Natuurkundigen van de TU/e laten in Nature Physics als eersten zien hoe dat komt: smalle strookjes in het materiaal blijken zich te gedragen als een magnetisch materiaal. Dit is interessant voor toepassingen in de nanotechnologie, zoals biosensoren voor in het menselijk lichaam.

Michael Jackson & the Beatles steunpilaren van de muziekindustrie


Jackson & mc Cartney nemen de muziekwereld op sleeptouw

NEW YORK
De hernieuwde belangstelling voor de Beatles en Michael Jackson vertraagde de daling van de Amerikaanse album verkopen in het derde kwartaal, desondanks daalde de omzet van de muziekindustrie voor de achtste keer in negen jaar.

Adviseur Obama gaat tegen legertop in aangaande TalibanVeiligheidsadviseur van President Obama, James Jones


Afghanistan staat niet op het punt weer in handen van de Taliban te vallen en weer een vrijplaats van Al-Qaida te worden. Dat heeft de nationale
veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama, de
gepensioneerde generaal James Jones, zondag gezegd.