Robothand aangestuurd door hersenen

Italiaanse chirurgen zijn erin geslaagd om bij een patiënt zonder hand elektroden in te planten. De jongeman kon daarna via zijn hersenen een robothand laten bewegen.

Mug prikt nu ook in de winter8 vragen en antwoorden over de zoemende volksvijand — NVT - De winters zijn geen winters meer en (slaap)kamers worden nooit meer met vrieslucht gevuld. Zo komt het dat u dezer dagen 'sochtends kunt wakker worden met een muggenbeet op uw neus. Muggenspecialist Bart Knols schreef een uiterst boeiend boek over de mug, volksvijand nummer één. Dirk Musschoot

Kruisspin verkozen tot 'Europese spin van 2010'De Araneus diadematus, of kortweg de Kruisspin, is verkozen tot Europese spin van 2010. Aan de jaarlijkse verkiezing namen 78 juryledenwetenschappers uit 21 Europese landen deel.

VS opnieuw op oorlogspad in Vietnam

De Verenigde Staten van Amerika gaan op oorlogspad in Vietnam...

Waar komt de energie vandaan die elektronen in beweging houdt, zelfs bij een temperatuur om en nabij het absolute nulpunt?Dit is misschien wel een van de meest prangende vragen in de wetenschap. Althans, als je haar wat breder formuleert: waar komt energie vandaan? Toen het heelal ontstond met de big bang, zo'n 13,7 miljard jaar geleden, is al de energie en materie die er nu is de ruimte in geslingerd. Ook deeltjes als elektronen kregen energie mee.