Nederlandse Marokkanen en Somalier in Kenia aangehouden op verdenking van terrorisme

De nationale recherche doet onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van vier in Kenia aangehouden Nederlanders bij terrorisme. Dat heeft het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten. Op de grens van Kenia met Somalië heeft de Keniaanse politie het viertal maandag aangehouden.


Nederlanders vast in Kenia
De mannen zouden onderweg zijn geweest naar een jihadistisch trainingskamp. Drie van de vier 21-jarigen zouden in Marokko zijn geboren, de vierde in Somalië. Volgens de Keniaanse autoriteiten waren de mannen van plan de Somalische opstandelingenbeweging al-Sahaab te helpen.

Truck
De vier waren in een gehuurde truck onderweg naar de Noord-Keniase plaats Kiunga. De verdachten zeggen toeristen te zijn, maar volgens een Keniaanse functionaris zijn er in het gebied geen toeristische attracties. De mannen worden voor het einde van week naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi overgebracht.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag bevestigd dat op 24 juli drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfstitel zijn opgepakt in Kenia bij de grens met Somalië. Volgens de woordvoerder heeft de Nederlandse ambassade in Kenia contact met de vier personen en zitten zij vast voor nader verhoor.

Reden
Buitenlandse Zaken kon geen uitspraken doen over de reden waarom de vier zijn opgepakt en wacht het onderzoek af. Het OM liet weten dat een broer van een van de arrestanten maandag aangifte heeft gedaan van vermissing van zijn broer. Hij had sms'jes ontvangen waarin stond dat zijn broer was aangehouden

Bron: De Pers

Yes We Can!


26 juli 2009
Als er nog iemand is die denkt dat éen persoon geen verschil kan maken in deze wereld, dan wil ik diegene graag op het volgende wijzen.


Zelf ben ik een liefhebber van Michael Jackson, liefhebber van zijn muziek en bewonderaar van zijn persoon en leven.


Zijn overlijden heeft mij dan ook best wel tot denken gestemd, misschien zelfs wel tot rouw.


Op internet zijn allerlei berichten over de King of Pop te vinden, leuke en minder leuke.


Actief als ik ben op internet, heb ik ook een Hyves profiel.

Op Hyves hebben leden de beschikking over allerlei 'gadgets', kleine programmaatjes binnen het Hyves-bestel.


Éen van deze gadgets is 'PhotoBuzz' een tool waarmee je een animatie met een begeleidend berichtje kan sturen.

Heel leuk hoor, totdat ik de animatie 'Freak-Show' zag.

Bewegende beeld, gebruikmakend van een karikatuur van Michael Jackson.

Dit vond ik toen hij (MJ) nog leefde al ongepast, maar na zijn dood al helemaal!


Daarom had ik besloten Oxylabs, de bedenkers van Photobuzz, te mailen en te verzoeken deze animatie te verwijderen.


En wat gebeurde er??


Ik kreeg een mailtje terug waarin zij mededeelden dat zij het inderdaad ook erg ongepast vonden en bij de volgende versie zal 'the freak show' animatie met Michael Jackson verwijderd worden!


Zie hier het originele bericht:


Hi Nils Peters
Thanks so much for taking the time to write. Freak show happens to be one of our most used buzz, however given the current current state of affairs, the Michael Jackson buzz is a bit distasteful. As per your suggestion we will disable it in our next release.

Thanks once again for your time and support.


Dat is nog eens netjes! Chapeaux voor Oxylabs!


Meisje (16) mishandelt moeder


ARNHEM 26 juli 2009


Een 16-jarig meisje uit Arnhem is zaterdagavond aangehouden, omdat ze haar moeder zou hebben mishandeld.
De twee kregen ruzie in een woning in de Arnhemse wijk Malburgen. Het meisje zou daarbij haar moeder op straat hebben gezet. Ook zou ze binnen spullen hebben vernield.
Toen agenten het meisje wilden aanhouden, schold ze haar moeder uit en trapte ze naar haar. Het meisje is opgesloten om te worden verhoord.


25 jarig Jubileum Zomercarnaval Rotterdam: Bloedige afloop, éen dode te betreuren


De 25e editie van het Rotterdams Zomercarnaval is, ondanks het mooie weer, de vele bezoekers en kleurige Caribische sfeer, niet zonder smet verlopen. Rond acht uur 's op zaterdagavond vielen een dode en een gewonde door een steekpartij op de Mauritsstraat in het hart van de Maasstad.


De politie was massaal aanwezig bij het carnavalsfeest en kon ter plaatse een verdachte aanhouden. De toedracht van de dodelijke steekpartij wordt nog onderzocht. Het is niet zeker dat het incident direct verband houdt met het Zomercarnaval. ,,Het is zaterdagavond, zo'n incident had in elk willekeurig weekend kunnen plaatsvinden'', aldus een politiewoordvoerder. De identiteit van de betrokkenen is nog niet bekend.

De jubileumeditie van het Rotterdams Zomercarnaval moest er één van vreugde, saamhorigheid en veiligheid worden. Op vooral dat laatste was het korps in de Maasstad ingesteld. Preventief fouilleren en politie in burger moesten de veiligheid garanderen. Al eerder vielen tijdens het zomerse carnaval doden en gewonden te betreuren.

Mede daarom was het de organisatie alles aan gelegen het jubileumjaar zonder incidenten te laten verlopen. Met honderdduizenden bezoekers (900.000 volgens de organisatie, 800.000 volgens de politie) heeft het korps Rotterdam er naar eigen zeggen alles aan gedaan de sfeer goed te houden. ,,Maar je kunt niet iedereen fouilleren'', aldus de woordvoerder.

De carnavalsoptocht met 26 praalwagens en 29 carnavalsgroepen door het stadscentrum was 's middags het hoogtepunt van het feest. In totaal deden meer dan 2300 mensen uit de hele wereld mee. De kersverse koningin van het carnaval, Sushma Bhatti uit Utrecht, voerde met haar groep Sparkling Mix de 2,5 kilometer lange parade aan.

Bron: de Pers

London wil lijken varkensgriepslachtoffers in toeristische trekpleisterLonden (AFP)


Een wethouder van de Engelse hoofdstad heeft zaterdag gemeld dat als de huidige varkensgriepepidemie zich uitbreidt, hij overweegt de slachtoffers van de Varkensgriep te bewaren in ondergrondse grafkelders, die heden ten dage nog als toeristische trekpleister dienen.


De wethouder van Exeter zei dat de lege negentiende eeuwse catacombes zouden kunnen gebruikt worden als nood-mortuaria.


Hij zei letterlijk: ,,We have some empty catacombs in an old cemetery in the city. These are 19th century underground burial chambers which are normally a tourist attraction.''

-We hebben de beschikking over enkele lege catacomben in een oude begraafplaats in de stad. Dit zijn negentiende eeuwse ondergrondse grafkelders, vandaag de dag een toeristische trekpleister.-


De statistieken van vrijdag zijn als volgt:

-72 mensen in het ziekenhuis voor behandeling alleen al rondom Exeter.

- 2000 mensen zijn al bij hun huisarts geweest in verband met klachten.


Ten minste 30 personen zijn al overleden aan de varkensgriep in Engeland, het land dat harder getroffen is door het H1N1 virus dan welk ander Europees land ook.


Officieele woordvoerders lieten donderdag al weten dat er in de afgelopen week alleen al 100.000 nieuwe gevallen van de varkensgriep in Groot-Brittannie bekend werden.
Websites met informatie en speciale ' varkensgriep-hotlines ' hebben hun handen vol aan de extreme vraag van bezorgde mensen.


Er is zelfs al een speciale telefoondienst in het leven geroepen die huisartsen van de hogere werkdruk moet ontdoen; via deze telefoonlijn kan men een recept of doorverwijzing krijgen voor griepbehandeling, zonder daarvoor een huisarts te moeten raadplegen.
Ook is er een gigantische run ontstaan op mondkapjes en anti-griep middellen als tamiflu©. De prijs van een pakje tamiflu© is gestegen van €35,- naar €71,-
Bron: AFP

Zelaya bouwt tentenkamp aan Hondurese grens


zondag 26 juli 2009


TEGUCIGALPA (ANP)

De verdreven Hondurese president Manuel Zelaya wil in de Nicaraguaanse grensstad Las Manos een tentenkamp bouwen. Vanuit het kampement wil hij druk uitoefenen op de interim-regering die hem heeft afgezet.
Zelaya heeft dat zaterdag gezegd, nadat hij zich in Nicaragua opnieuw naar Las Manos aan de grens met Honduras was getrokken. Hij stelde dat hij dag en nacht in het tentenkamp blijft, totdat hij naar zijn land mag terugkeren.


Zelaya had zich vrijdag korte tijd op Hondurees grondgebied begeven. Daarna keerde hij terug naar Nicaragua. Met de actie wilde Zelaya duidelijk maken dat hij niet van plan is het ambt van president op te geven. De interim-regering van het Midden-Amerikaanse land had gedreigd Zelaya te arresteren, mocht hij de grens oversteken, maar dat gebeurde niet.
Het Hondurese leger zette Zelaya op 28 juni af. Op die dag zou een omstreden referendum moeten worden gehouden, dat de weg zou kunnen vrijmaken voor de herverkiezing van het staatshoofd. Zelaya werd opgepakt en het land uitgezet. De voorzitter van het parlement, Micheletti, volgde Zelaya op als president.


Bron: ANP