Slim binnenmilieu kinderlijk eenvoudig bereikt en nog gezond ook



De onlangs door het ministerie van OCW aangekondigde subsidieregeling, geeft scholen de mogelijkheid het binnenmilieu van klaslokalen sterk te verbeteren en het energieverbruik op school te verminderen. Vooral het toepassen van hoogwaardige binnenzonwering  blijkt eenvoudig en zeer effectief in het faciliteren van een omgeving die de concentratie stimuleert.

‘Steeds meer scholieren profiteren van hoogwaardige binnenzonwering op school.’  Volgens Rob de Jong, managing director van Verosol Nederland, hebben scholieren enorm veel baat bij een verbetering van het binnenklimaat in de klas. Hoofdpijn en concentratieproblemen komen vaak voort uit een gebrek aan frisse lucht, oververhitting en verblinding. Vooral het groeiend aantal digitale schoolborden stelt nieuwe eisen aan de lichtregulatie in de Nederlandse klaslokalen. ‘In kantoorgebouwen wordt al veel langer stilgestaan bij een productief binnenklimaat, het is eigenlijk vreemd dat we dit nu pas voor onze kinderen regelen’ aldus De Jong.

Volgens Raymond Sneek, voorzitter van ROMAZO (de Nederlandse branchevereniging voor de rolluiken-, markiezen- en zonweringbedrijven) is er een duidelijke trend waarneembaar in de toepassing van slimme binnenzonwering in scholen. Sneek: ’Logisch, het is een economische oplossing waarbij 3 behoeftes in 1 product worden gecombineerd: warmtewering, lichtregeling en verduistering. In combinatie met eenvoudige ventilatiesystemen is energieverslindende airconditioning veelal overbodig. Alternatieve oplossingen vergen bouwkundig een grotere ingreep en veroorzaken daardoor overlast. Ook buitenzonweringtoepassingen bieden deze voordelen maar vereisen een hogere investering. Hoogwaardige zonwering draagt sterk bij aan het verlagen van de energierekening, het is een goede zaak dat de overheid dit nu erkent’.

Ook Christian ter Heijne, facility manager bij het Metzo College in Doetinchem, is overtuigd van het belang van effectieve binnenzonwering. ‘We hebben veel problemen gehad met oververhitting in onze klaslokalen. Verosol heeft ons geholpen de temperatuur in een aantal kritische klaslokalen 3 à 4 graden Celsius te verlagen. We hebben een flinke besparing gerealiseerd doordat de koelinstallatie nu een stuk lager kan staan. Daarnaast hebben de leerlingen geen last meer van hinderlijke lichtschitteringen op de digitale schoolborden. Dit helpt ze beter te concentreren, hierdoor leren ze beter en daar gaat het tenslotte om op school’, aldus Ter Heijne.

Verosol is in 1965 opgericht door scheepsbouwer Cornelis Verolme. Hij is de bedenker van zonwerende gordijnen. Door middel van een uniek metalliseerproces, waarbij een dun laagje aluminium op een Verosol doek wordt aangebracht, wordt zonlicht en warmte geweerd, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Hierdoor kan de zonwering binnen net zo effectief zijn als buiten.
Tegenwoordig bestaat de Verosol Group uit zes dochterondernemingen met gezamenlijk meer dan 300 medewerkers, te weten Verosol Australië, Verosol Ibérica, Verosol Mexico, Verosol Azië, Verosol Nederland en Verosol Fabrics. Allen zijn onder de merknaam Verosol actief op het gebied van ontwerp, productie en verkoop van binnenzonwering.
Verosol is in Nederland marktleider in de projectmatige verkoop van hoogwaardige binnenzonwering in kantoren. Alle producten worden op maat gemaakt in de eigen fabriek in Eibergen.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten