Noodhulp voor slachtoffers aardbeving door Cordaid op Sumatra
Caritas Indonesia (Karina) heeft tot woensdag 7 oktober 1600 pakketten uitgedeeld met voedsel en plastic zeilen, bestemd voor 1600 families. In totaal zullen 5.500 families worden bereikt, op 8 oktober weer 700 pakketten en zo nog een paar dagen te gaan. Karina werkt in het district noordelijk van Padang, op ca 3 uur rijden van Padang.

Verder is ook Cordaid partner Perdaki aan de slag. Deze organisatie is gespecialiseerd in medische noodhulp. Zij hebben 5 artsen en een hele groep verpleegkundigen in het veld en zullen vanaf donderdag 8 oktober 4 mobile klinieken aan het werk hebben. Op 7 oktober werd een eerste begin gemaakt met het medische werk. Medische noodhulp vereist goede afstemming met de districtsautoriteiten en lokale medische voorzieningen en die afstemming is in afgelopen dagen gemaakt.

Samen met lokale partnerorganisaties wordt gewerkt aan het samenstellen van een uitgebreider pakket aan noodhulpgoederen: pakketten met daarin zeep, jerrycan, sarongs, dekens, slaapmatjes en gereedschapsspullen: zaag, hamer, 2 kg spijkers, nijptang.

De identificatie van getroffen families is in volle gang, nu wordt gewacht op de bestelde goederen. Cordaid Mensen in Nood onderzoekt samen met internationale Caritas partners hoe het op de langere termijn moet, de fase van wederopbouw. Zeer waarschijnlijk wordt ingezet op het bouwen van tijdelijk of permanent onderdak

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten