Ex-Minister van Financiën Japan Nakagawa dood gevonden


TOKYO
Voormalig Japans minister van Financiën Shoichi Nakagawa, die gedwongen werd te ontkennen dat hij dronken was tijdens een G7-persconferentie in februari, is overleden, dat meldde de politie in Tokio zondag. De autoriteiten zijn bezig de doodsoorzaak van de 56-jarige voormalig wetgever te onderzoeken. Hij werd dood aangetroffen in een slaapkamer van zijn huis in Tokio, aldus een politie-woordvoerder.


Kyodo News Agency heeft gemeld dat er geen  verwondingen werden gevonden op zijn lichaam, de nationale omroep NHK meldde dat tot nog toe geen wilsbeschikking is gevonden.

De opschudding rond het ontslag van Nakagawa was een grote doorn in het oog van ex-premier Taro Aso, waarvan zijn Liberaal-Democratische Partij werd verdrongen 30 augustus in een verkiezing waardoor Nakagawa zijn zetel in het parlement verloor.

Nakagawa, afgestudeerd aan de prestigieuze universiteit van Tokio,  was uitgesproken conservatief, hij trad in de politiek op de leeftijd van 30, vlak na zijn vader overleed. Binnen de partij LDP was hij een 'zwaargewicht.'

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten