Onterecht veroordeelden in Puttense moordzaak eisen excuses ministerWilco Viets en Herman Dubois, de inmiddels vrijgesproken verdachten van de Puttense moordzaak, eisen excuses van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie. Dat heeft Anja Dubois, de vrouw van Herman, vrijdag laten weten, nadat de rechtbank Ron P. had veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar.

,,Wij willen excuses van de minister, maar ook dat de verantwoordelijken bij de politie worden aangepakt'', stelde ze. ,,Er zijn toch fouten gemaakt''.
Voor beide families komt er met de uitspraak van de rechtbank een einde aan een lang en slepend proces. Dubois en Viets werden eerder tot tien jaar cel veroordeeld, onder meer op basis van hun eigen verklaringen.

Bij het aantonen van de onschuld van het tweetal speelde misdaadverslaggever Peter R. de Vries een belangrijke rol. Hij wijdde vele afleveringen van zijn programma aan de zaak en schakelde oud-hoofdcommissaris Jan Blaauw in.

1 Reacties >>REAGEER<<:

Silvia zei

Een excuus van Hirsch Ballin! Wat stelt dat voor?
Deze man is verantoordelijk voor zovele fouten, miskleunen en onrechtvaardigheden als wel onrechtmatigheden, dat een excuus van zo iemand als deze man, voor mij persoonlijk geen enkele daadwerkelijke betekenis meer zou hebben. Dit moet m.i. een man zijn zonder geeten en zonder empathie, gelijk zijn voorganger P.H.Donner.

Een reactie posten