Michael Jackson & the Beatles steunpilaren van de muziekindustrie


Jackson & mc Cartney nemen de muziekwereld op sleeptouw

NEW YORK
De hernieuwde belangstelling voor de Beatles en Michael Jackson vertraagde de daling van de Amerikaanse album verkopen in het derde kwartaal, desondanks daalde de omzet van de muziekindustrie voor de achtste keer in negen jaar.

De omzet in het tweede kwartaal was 11,1% minder ten opzichte van dezelfde periode in 2008, volgens onderzoeksbureau Nielsen SoundScan. De eerste zes maanden van 2009 daalde de verkopen 14,7% in vergelijking met de eerste helft van 2008.

Tot nu toe daalde de album verkoop 13,9% dit jaar. In 2008 was dat over het gehele jaar 14%

De branche hoopt dat de verkopen van Michael Jackson's werk en de nieuwe interesse in de Beatles de cijfers van het vierde kwartaal verder naar boven zullen bijstellen.

Vanaf Jackson's dood op 25 juni dood heeft hij alleen al ongeveer 5 miljoen albums verkocht,  de re-release van de Beatles catalogus is 1,3 miljoen maal over de toonbank gegaan tot nu toe.

Tot nu toe hebben dit jaar 11 albums hebben de grens van één miljoen verkopen bereikt, hetzelfde aantal als in 2008. In 2008 was het best verkochte album Lil Wayne's 'Tha Carter III " met 2,5 miljoen stuks. Bestseller van dit jaar is Jackson's ' Number Ones ', met 1,8 miljoen stuks.

Qua genres deed de Latijns-Amerikaanse muziek het het slechtst, die stroming zag het aantal verkopen dalen met 35,1%, naar een totaal van 12,6 miljoen exemplaren, rockmuziek verkocht ook minder, 11,5% daling tot 88,1 miljoen verkochte cd's, R&B (incl. rap) verloor 6,6% en kwam tot 51,4 miljoen.

Het genre dat het het minst slecht deed is Country muziek, die muziekstroming verkocht slechts  1,7% minder met 30,3 miljoen verkochte albums.

Bron: AP0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten