91% van 'generaal-pardon asielzoekers' heeft huisvestingBijna alle 27.700 asielzoekers die onder het generaal pardon vielen, hebben een huis. Dat maakte het ministerie van Justitie maandag bekend.

Op 1 oktober waren er 25.300 zogeheten pardonners bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aangemeld als gehuisvest, waarmee de teller op 91 procent staat. Het is de bedoeling dat de resterende groep voor 1 januari onderdak vindt.

Toen de Tweede Kamer in 2007 instemde met het generaal pardon, kregen de gemeenten en woningcorporaties de opdracht om onderdak te vinden voor de bijna dertigduizend vreemdelingen. Zij werden hierbij geholpen door de Taskforce Huisvesting Statushouders. Deze taskforce onder leiding van VVD'er Ed Nijpels meldt dat de huisvesting 'zeer voorspoedig' is verlopen.

Tijdens een bijeenkomst in het ADO-stadion in Den Haag worden de werkzaamheden van de taskforce officieel beëindigd, drie maanden eerder dan gepland. Dat gebeurt in aanwezigheid van staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) en minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA).

Ook VluchtelingenWerk Nederland steekt de loftrompet over de huisvesting. "Veel pardonners zijn geplaatst in de regio waar ze eerst in asielzoekerscentra werden opgevangen. De mensen konden dus in hun vertrouwde omgeving, waar de kinderen naar school gaan en ze een eigen netwerk hebben, blijven wonen. Dat is geweldig", aldus directeur Igor Ivakic.
Bron: AP

2 Reacties >>REAGEER<<:

De Nieuwsgier zei

Dat is goed nieuws natuurlijk, maar, vraag ik me meteen af, waarom kan het bij hen wél en word er voor al die (jongere)daklozen in Nederland zo weinig gedaan? 25.300 mensen huisvesten in 2 jaar is mooi, maar er valt nog een hoop meer te bereiken als je het mij vraagt...

Anoniem zei

I wanted to thank you for this good read!! I definitely enjoyed every bit of it.
I have you bookmarked to check out new things you
post…

Also visit my webpage :: anti cellulite treatment

Een reactie posten