Voorwaardelijke werkstraf voor dodelijk ongevalDe rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft zojuist een 21-jarige vrouw uit Den Dungen veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uren en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar. De rechtbank acht bewezen dat de vrouw vorig jaar in Heusden aanmerkelijk onvoorzichtig reed en daarbij een 17-jarige jongen overreed waardoor die jongen overleed.


De aanrijding had plaats in de nacht van 20 op 21 december 2008 op de Buitenwaardenweg in Hedikhuizen, gemeente Heusden. De vrouw had, net als het latere slachtoffer, een feestje bezocht in haar ouderlijk huis en schepte de jongen toen zij per auto op weg naar huis was. De jongen lag voor de aanrijding al op de rijbaan.

De rechtbank oordeelt dat de vrouw haar rijgedrag had moeten aanpassen aan de omstandigheden ter plaatse. De weg waarop de vrouw reed is zo smal dat auto’s niet kunnen uitwijken. Daarnaast is de weg gevaarlijk. De vrouw was hiervan op de hoogte. Door te rijden met de snelheid waarmee ze reed (ze reed ongeveer 70 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan) heeft ze onvoldoende zorgvuldigheid betracht. Bovendien gaat de rechtbank er vanuit dat de vrouw reed met dimlicht. Had ze gereden met groot licht, dan had zij ruim voor het slachtoffer tot stilstand kunnen komen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar. De rechtbank acht een lichtere straf voldoende, onder meer omdat de vrouw contact heeft gezocht met de nabestaanden om haar spijt te betuigen. Bovendien liet zij tijdens de rechtzitting blijken dat ze de ernst inziet van het leed dat zij de nabestaanden van het slachtoffer heeft aangedaan.
Bron: De Rechtspraak

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten