Krappe Zwitserse meerderheid tegen verbod op nieuwbouw minaretten

Een krappe meerderheid van de Zwitsers (ruim 51 procent) is tegen een verbod op nieuwe minaretten. Dat blijkt uit een opiniepeiling waarover Zwitserse media donderdag berichtten.


Bijna 35 procent van de ondervraagden ziet een verbod op nieuwbouw wel zitten. Eind volgende maand kunnen de inwoners van Zwitserland zich in een referendum over een verbod uitspreken. Het voorstel komt van rechtse groeperingen en wordt ondersteund door de grootste partij van het land, de Zwitserse Volkspartij (SVP), die waarschuwt voor een islamisering van de Alpenrepubliek.


De affiches van de SVP voor het referendum leidden al tot ophef. De Zwitserse commissie tegen racisme noemde de postercampagne een mogelijke bedreiging van de maatschappelijke vrede. Op de plakkaten is een vrouw gehuld in een zwarte boerka met op achtergrond een Zwitserse vlag die wordt bedekt door minaretten.

Sommige steden lieten de affiches niet toe op gemeentelijke billboards, terwijl andere plaatsen de vrijheid van meningsuiting belangrijker vinden, aldus Zwitserse media.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten