Bestuurder France Télécom stapt op om zelfmoordenEen dramatische serie zelfmoorden bij France Télécom heeft geleid tot het opstappen van de een-na-hoogste baas bij het bedrijf. Vice-bestuursvoorzitter Louis-Pierre Wenes heeft maandag zijn ontslag ingediend.

De afgelopen achttien maanden beroofden 24 van de ongeveer honderdduizend werknemers bij het telecombedrijf zich van het leven. Afgelopen week nog pleegde een 51-jarige man zelfmoord. In een afscheidsbrief noemde de man de sfeer op het werk de reden voor zijn wanhoopsdaad.

Volgens de vakbonden hebben veel van de zelfdodingen te maken met de reorganisatie van het concern, die in de jaren 2006-2008 gepaard ging met zo'n 22 duizend ontslagen. Pas toen het bedrijf door de regering onder druk werd gezet wilde France Télécom reageren op de zelfmoorden. Vijfhonderd voorgenomen overplaatsingen werden voor onbepaalde tijd uitgesteld. Ook werden werknemers opgeroepen alert te zijn op mogelijke zelfmoordneigingen en depressieve tendensen bij hun collega's.

Minister van werkgelegenheid Xavier Darcos heeft een toezichthouder aangesteld die op de naleving van de regels voor veiligheid en welzijn bij het vroegere staatsbedrijf moet toezien.
Bron: AP

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten