AOb:Staatssecretaris van Bijsterveld is ongeschikt


Hommmmmmm, U voelt niets, hommmmmmmm

Het onderwijs heeft meer en betere leraren nodig. Daar werkt het gehele kabinet aan, behalve de staatssecretaris die verantwoordelijk is voor de lerarenopleidingen. Vandaag wordt pijnlijk duidelijk dat staatssecretaris Marja van Bijsterveldt ongeschikt is voor het maken van lerarenbeleid. Met de educatieve minor, die feestelijk gelanceerd wordt, creëert zij half bevoegde leraren. En vandaag noemt ze in de Volkskrant de overbelasting van personeel onbespreekbaar.


“Wij voelen ons niet vertegenwoordigd door de staatssecretaris voor leraren. Met minister Plasterk hebben wij goede afspraken om het lerarentekort tegen te gaan, maar zijn staatssecretaris jaagt juist personeel weg,” zegt AOb-voorzitter Walter Dresscher.

Inlevingsvermogen mist
Van Bijsterveldt toont aan zich geen voorstelling te kunnen maken van de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Na de VS draaien Nederlandse docenten de meeste lessen en geven zij les aan de meeste leerlingen. In de discussie over onderwijstijd weigert de staatssecretaris dit onder ogen te zien en stelt ze voor dat leraren nog een extra week van hun eigen tijd besteden aan hun werk. Er zijn veel betere alternatieven, die ook door leraren naar voren zijn gebracht.

Deskundigheid mist
Verder denkt de staatssecretaris dat bachelorstudenten met een half jaar stage volwaardige docenten kunnen worden. Ze wil hier zelfs eigenhandig een nieuw diploma voor in het leven roepen. Het gehele onderwijsveld onderkent dat deze studenten niet genoeg bagage hebben om alleen voor de klas te staan, maar de staatssecretaris sluit een deal met werkgevers om voor weinig geld mindere leraren voor de klas te krijgen.

Verkeerde gesprekspartners
Zowel de onderwijstijd als de educatieve minor zijn zonder wetgeving door de Kamer geloodst. De staatssecretaris had veel haast om deze maatregelen in te voeren. Wanneer leraren vervolgens met hun realistische zorgen bij haar komen noemt ze de werkdruk onbespreekbaar. Dresscher: “Dit zijn slordige maatregelen. Als de staatssecretaris meer naar het personeel zou luisteren en minder naar de directie, lost zij problemen op in plaats van nieuwe te veroorzaken.”
Bron: AOb
0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten