Pedofiel eerder vrij door foutEen zedendelinquent die zijn stiefdochter jarenlang misbruikte is door een administratieve fout bij justitie negen maanden eerder vrijgelaten dan de bedoeling was. Hij kwam vorig jaar in november na zeven maanden cel vrij, schrijft het AD donderdag.

Een woordvoerder van de Amsterdamse justitie noemt de fout in de krant 'vreselijk, pijnlijk en slordig'. Het OM is een intern onderzoek begonnen. De veroordeelde inwoner van Heemstede zou de blunder zelf al hebben aangekaart toen hij nog in de gevangenis zat. Volgens zijn advocate Simone van Dam luisterde echter niemand.

Toen de zedendelinquent direct na zijn vrijlating het hof in Amsterdam vroeg de resterende straf om te zetten in een taakstraf werd de fout pas opgemerkt. Na een jaar zette justitie de fout recht. Op 15 oktober moest de veroordeelde weer de cel in om de rest van zijn straf uit te zitten.

Volgens het AD had hij in de tussentijd een baan als verkeersregelaar gevonden en woonde hij inmiddels samen met zijn nieuwe partner en haar jonge kinderen. De veroordeelde eist in een kort geding dat justitie zijn verzoek behandelt om zijn celstraf in een werkstraf om te zetten. Daarin wordt volgende week uitspraak gedaan.0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten