Politie vergist zich: Inval wietplantage van universiteit Wageningen

De hennepplantage bij Lelystad die de politie met veel machtsvertoon oprolde, is onderdeel van een experiment van de Universiteit Wageningen. Er zit bijna geen werkzame stof in de planten.
Dus die straatwaarde van 4,4 miljoen waar de politie het over had? Simon Vink van de universiteit: "De plantjes zijn helemaal niets waard. Het gaat om aangepaste planten. De vezel van de plant is heel sterk en kan worden gebruikt voor kleding en touw."
De politie ontdekte de wietplantage na een anonieme tip. Hij werd met een helikopter opgespoord in een maïsveld."De maïs om het veld heen was bedoeld om stuifmeel van de hennepplanten op te vangen. De universiteit vindt het heel vervelend dat de introductie van de vezel vertraging oploopt. "Een jarenlang onderzoek is nu beschadigd."
De universiteit spreekt met de politie Flevoland over de afwikkeling van de zaak. Volgens een politiewoordvoerder moeten strenge procedures worden gevolgd voordat er ontruimd wordt. Eerst wordt onderzocht of de vergunningen van de universitei wel in orde zijn.


Bron: RTL
 
 
 

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten