Schokkende cijfers economie V.S.

Washington
De werkloosheid is in de Verenigde Staten in 26 jaar al niet meer zo hoog geweest als in afgelopen augustus. Experts verwachtte dat de werkloosheid zou stijgen naar 9,5 procent, maar dit is opgelopen naar 9,7 procent. Wederom een dieptepunt voor de Amerikaanse economie.
In Augustus werden er 49.000 meer arbeidsovereenkomsten beëindigt dan in de maand ervoor. Daarbij kwam nog het feit dat de werkloosheidsdruk gegroeid is omdat er een grote groep mensen gestopt is met het zoeken naar nieuws werk, omdat zij gezien de tendens niet verwachten een andere baan te vinden.
Sinds het begin van de Amerikaanse recessie in december 2007, zijn er ruim 6,9 miljoen banen verloren gegaan. De extreem hoge werkloosheid heeft een negatieve invloed op het consumenten vertrouwen. Dit heeft weer tot gevolg dat de consument minder uitgeeft en de economie van de V.S. draait voor 2/3 op de uitgaven van diezelfde consument.
Er zijn ook kleine lichtpuntjes aan de horizon.
Er zijn in augustus minder arbeidsplaatsen verdwenen dan in juli, 65.000 in augustus tegen 73.000 in juli.
In het onderwijs en de zorgen stijgt het aantal arbeidsovereenkomsten juist, in juli kwamen er in die twee sectoren 21.000 aanstellingen bij en in augustus verdubbelde dat aantal nog eens naar 52.000 nieuwe contracten.
Bij de Amerikaanse overheid verloren in augustus nog 18.000 ambtenaren hun baan, tegenover 28.000 in juli.
Bron: Reuters

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten