Rekenfoutje kost waterschap 2,7 miljoen euro

Het Waterschap Veluwe moet 2,7 miljoen euro afboeken van haar reserves omdat het een te lage heffing heeft opgelegd aan eigenaren van woningen en bedrijfspanden. Dat komt door een foutje, meldt het waterschap. In een spreadsheet zijn per ongeluk twee velden omgewisseld, waardoor de aanslag zo'n vijf procent lager uitviel.

De gemiddelde onroerend goed bezitter betaalt hierdoor tien tot negentien euro minder aan waterschapslasten over 2009. Huurders hebben geen voordeel van het foutje, doordat de heffing voor hen niet geldt. Het waterschap heeft ervoor gekozen het misgelopen geld niet later alsnog in rekening te brengen. "Volgend jaar vragen we weer het normale bedrag, en we gooien er geen schepje bovenop."

Het geld wordt uit de zogenoemde egalisatiereserve geput. "Dat potje moet voorkomen dat we de waterschapslasten opeens flink moeten opschroeven als we bijvoorbeeld nieuwe gemalen nodig hebben", legt de zegsman uit.

In een folder bij de belastingaanslag wordt uitgelegd dat de lasten volgend jaar stijgen. Het foutje heeft niet tot ontslagen geleid. "Het bestuur heeft maandag besloten dat dit nou eenmaal kan gebeuren. Wel gaan we na hoe we herhaling in de toekomst kunnen voorkomen."

Bron: Novum

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten