Medicijn tegen kanker lijkt een feit: Tekenspuug uit Brazilie


Een stof die door teken wordt uitgescheden vernietigt tumoren. Hebben de beestjes toch nog een nut. Amblyomma cajennense, zo heet een kleine harde teek uit het Braziliaanse regenwoud.

Tot nu toe was het beestje vooral bekend om zijn beten. Wie zo’n teek op zijn huid ontdekt, krijgt waarschijnlijk rickettsiose, een ziekte die een hoge koorts veroorzaakt. Maar het beestje heeft meer in zijn mars. Het scheidt een stofje uit – Brazilianen noemen het tekenspuug – dat zeer goed lijkt te werken tegen tumoren.

Onderzoekers van het medische instituut Butantan van de universiteit van São Paulo ontdekten dat het kankercellen afbreekt, terwijl het gewone menselijke cellen met rust laat. De ontdekking is toevallig gedaan tijdens een ander project, maar de onderzoekers zijn zo enthousiast, dat ze verder zijn gegaan met het tekenspuug. Ratten met een tumor kregen het goedje ingespoten en werden binnen zes weken weer gezond. Ook op menselijke kankercellen werkt het wonderbaarlijke speeksel.

De Brazilianen hebben ondertussen patent aangevraagd op het tekenvocht en hulp ingeroepen van collega’s uit rijkere landen. Ze hebben niet de middelen om het tekenspuug verder te ontwikkelen tot een medicijn. Daar is een grote farmaceutische onderneming voor nodig met het kapitaal om het middel verder te ontwikkelen. Er wordt met verschillende partijen gesproken.

Bron: AFP


7 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Dit zou natuurlijk fantastisch zijn!
Grote kans alleen dat de 'grote farmaceutische onderneming' die erin stapt het onderzoekt saboteert en in onderin de bureaula schuift.

Anoniem zei

Je hebt gelijk
Weet zeker dat het spul afgekeurd wordt want ze
krijgen nu miljarden binnen per jaar van over de hele wereld.
Als er nu een oplossing is kunnen alle labs wel sluiten en honderdduizenden mensen staan op straat en de dure profecoren kunnen hun landgoed wel verkopen.
En als het werkelijk in de handel gaat zijn het eerst de super rijken die dat spul onder de tafel krijgen.

Anoniem zei

Ik ga direct weer beginnen met roken :)

Anoniem zei

Meneer Anoniem heeft gelijk. Aan gezonde kanker- vrije personen kun je weinig verdienen....

Polycarpus zei

Zoals zo vaak met goedkope oplossingen tegen ziektes is gegaan zal de Farma denk ik er niet aan meewerken als ze er niet enoeg aan kunnen verdienen. kijk bv maar naar collodiaal zilverwater wat niet erkent wordt als medicijn maar wel een bewezen werking heeft tegen vele ziektes. En zoalng geld belangrijker is dan de mens zal dat wel het geval blijven!

Anoniem zei

Het schijnt dat australie 20 jaar voor ligt met het kankeronderzoek.
Daar zou de haai het verlossende beesje zijn omdat een haai een van de weinige beesje is die geen kanker krijgt door een of ander stof.
Zie je er hier in europa wat van ????
Zo gaat het met dat spul ook.

Anoniem zei

Typisch voorbeeld van een wondermiddel: gaat dus nooit worden wat het belooft. Kanker is zo gecompliceerd en zo gevarieerd dat er nooit een enkel stofje gevonden zal worden dat overal tegen helpt

jop

Een reactie posten