Opnieuw actie tegen hoofddoekverbod aan Antwerps atheneum


ANTWERPEN 
Aan het Koninklijk Atheneum in Antwerpen is vrijdagmorgen opnieuw geprotesteerd tegen het hoofddoekverbod dat de school op 1 september heeft ingevoerd.


Volgens Hajar Siyahya van de actiegroep Vrije Keuze waren er zowat 130 manifestanten aanwezig, waaronder een aantal leerlingen die hun hoofddoek weigeren af te laten op school. De actie is iets voor 10.30 uur ontbonden.

'We voeren al sinds dinsdag elke dag actie bij het begin van de schooldag', verduidelijkt Siyahya. 'Iedereen heeft het recht om naar school te gaan en te dragen wat hij wil.'Aan de actie nemen voornamelijk moeders deel, maar ook een aantal leerlingen. 'Wij dwingen niemand om deel te nemen', beklemtoont Siyahya. 'Integendeel: we roepen de leerlingen met de megafoon op om zich te melden in de school. Niet zonder mijn hoofddoek, zeggen zij dan. Al een negentiental meisjes hebben zich aangemeld bij de school, maar zijn opnieuw buitengestuurd omdat ze hun hoofddoek weigerden uit te doen. Sommige daarvan blijven deelnemen aan de actie met hun ouders, andere gaan door naar een andere school.'

Siyahya wijst er nog op dat het om een actie gaat die specifiek op het getouw is gezet voor moeders en dochters. Vrije Keuze verenigt naar eigen zeggen moeders en dochters, leerlingen en voormalige leerlingen van het Atheneum Antwerpen.

Bron: De Standaard

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten