Zweedse man wil eigen baby's borstvoeding geven


Een Zweedse vader wil borstvoeding geven. De man doet mee aan een experiment waardoor hij borstvoeding moet kunnen geven. De man stimuleert via een pompje zijn borsten om melk te produceren. "Als het lukt, is het een stap vooruit voor mannen die zelf borstvoeding willen geven aan hun kinderen," zegt Ragnar Bengtsson in Het Laatste Nieuws. De man zijn experiment wordt op de voet gevolgd door de Zweedse zender TV8. Ook schrijft hij over zijn ervaringen in een blog op de website van het programma 'De Melkman - Een druppel per keer'. Mannen kunnen nu al melk produceren, maar alleen na een hevige hormonenkuur. Bengtsson wil echter geen chemische hulpmiddelen gebruiken. Sigbritt Werner, professor endocrinologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm denkt dat de mogelijkheid bestaat dat Bengtsson na drie à vier maanden enkele druppels produceert.

Bron: waarmaarraar                                                               

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Als deze vader zijn baby in zijn armen heeft dan stroomt zijn melk veel sneller dan 3 a 4 maanden. Het heeft met liefde en intentie te maken. Er zijn al veel vaker vaders geweest, die met succes hun baby voedde. Mannen kunnen net als vrouwen voeden, het is alleen door de natuur in eerste instantie bepaald dat de vrouw het meest geschikt is.
Maar wat nu als je op een boot zit en je vrouw overlijdt en je baby is nog geen 3 maanden oud. Dan is de noodzaak er dat je het overneemt als man. Met succes heeft dus deze man zijn baby bij zich gedragen tot zijn melk ging stromen en hij met succes zijn baby voedde.

Jacqueline (mamma van drie kinderen, met meer dan 13 jaar bv ervaring.)

Een reactie posten