Vossen doden? Wat een xenofobe waanzin!




Een vossenfamilie op Vlieland wordt gedood: ze zijn niet alleen allochtoon maar ook nog illegaal

De vossenfamilie zou niet thuishoren op Vlieland
Er zitten vossen op Vlieland. Dat hoort niet en dus wordt de vossenfamilie doodgeschoten. De vossen op Vlieland vreten namelijk de vogels van Vlieland op.

Nu vreten vossen overal in de wereld vogels op, maar volgens de biologen van Staatsbosbeheer kennen de vogels van Vlieland deze natuurwet niet. Dus nestelen de aalscholvers op dit Waddeneiland niet zoals elders in bomen, maar op de grond, waar ze een hapklaar bittergarnituur vormen voor de vossen.

Illegaal
Staatsbosbeheer, baas van de Waddeneilanden, heeft ergens gelezen dat vossen kunnen zwemmen noch wadlopen en dus zijn deze vreemdelingen illegaal en worden ze op de korrel genomen.

Zou Darwin niet voor Vlieland gelden? Zouden Vlielandse aalscholvers niet kunnen evolueren tot vogels die nesten bouwen op veilige locaties? En dan nog, waarom krijgen vogels de voorrang boven vossen? Nederland is vergeven van de gevleugelden maar aan roofdieren hebben we juist een gebrek.

Natuurbeheer
Het afschieten van de vossen op Vlieland is een van de vele voorbeelden van het onlogische denken dat zich in het natuurbeleid heeft genesteld. Onlangs werden edelherten op Terschelling gevangen dan wel afgeschoten. Ook zij heetten allochtoon en illegaal.

In de Nederlandse bossen worden al tientallen jaren bomen met niet-Dietse wortels omgehakt. Tegelijkertijd worden in de Baltische landen otters gevangen en naar Nederland gevlogen want die zouden hier wel thuishoren. Is er iemand die deze xenofobe waanzin begrijpt? Minister Gerda Verburg (CDA) van Landbouw bijvoorbeeld?

Geschreven door:Simon Rozendaal
Bron: Elsevier





0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten