‘Ban gsm's en laptops uit parlement'

Jan Peumans aan het chatten


Dit keer geen nieuw verbod voor de burger, maar warempel een voor de ambtenarij. "Geen overbodige vragen stellen en laat je Laptop en GSM maar thuis."

Het klinkt natuurlijk als een erg vreemd verbod voor iemand die zijn werk fat-soenlijk moet kunnen doen en daarom hebben we het hier ook over een voorstel uit een actieplan van en hoe kon het ook anders, een Belg, de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans...

‘Er moet meer geluisterd worden', schrijft de voorzitter van het Vlaams Parlement, Jan Peumans in zijn actieplan. De voorzitter vindt dat het debat en de besluit-vorming in het parlement sneller en scherper moet worden. Geen overbodige kamer-vragen meer, want dit kost allemaal extra tijd, laptops, gsm's en Blackberry's worden verbannen uit de plenaire vergadering.

‘Volksvertegenwoordigers zouden dit controlemiddel niet langer louter moeten aan-wenden om goed te scoren in de rapporten die diverse media op het einde van de legis-latuur publiceren', aldus de voorzitter.

Morgen wordt er in het Vlaamse Parlement gestemd over het actieplan van Peumans, maar volgens insiders zou hij op weinig medestand kunnen rekenen. Volgens de op-positie handelt Peumans tegen zijn eigen woorden in en een coalitiegenoot vraagt zich af waarom iemand nog naar het parlement zou komen als hij toch geen vragen mag stellen.

Bron:De Standaard

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten