Jaap van der H.: 'Ik heb niets gedaan'

De hoofdverdachte van de moord op de 14-jarige Dirk Post op Urk ontkent iets te maken te hebben met de dood van zijn voormalige vriend. Dat meldt De Telegraaf.

Een zwaar aangeslagen familielid zei dat de 15-jarige Jaap van der H. tegen zijn moeder heeft gezegd dat hij het niet heeft gedaan. "Wat we van Jaap hebben meegekregen, is dat de politie helemaal niks tegen hem heeft'', aldus de familie.

Oogje op meisje
Zondag schreef De Telegraaf dat het motief voor de moord een ruzie over een meisje zou zijn. De verdachte en de 14-jarige Dirk Post zouden allebei een oogje hebben gehad op hetzelfde meisje. De hoofdverdachte zou hebben aangegeven dat hij zijn rivaal ging vermoorden toen die met het meisje was uitgegaan. Dirk Post werd woensdag verminkt aangetroffen in het Urkerbos. Hij zou zijn bewerkt met een honkbalknuppel.

De verdachten worden de komende dagen verder verhoord. Vrijdagavond heeft de recherche onderzoek verricht in het ouderlijk huis van de oudste verdachte.

Begrafenis
Dirk Post wordt dinsdagochtend om half elf begraven in zijn woonplaats. Voorafgaand aan de begrafenis wordt een rouwdienst gehouden in Hervormde Kerk De Ark. Dat heeft de gemeente gemeld.

Stille tocht
Burgemeester Jaap Kroon van Urk heeft toestemming gegeven voor een stille tocht voor de 14-jarige Dirk Post, die woensdag dood werd gevonden in een bosperceel in het Urker bos. De tocht begint dinsdag om 17.00 uur, aldus Kroon maandagochtend op Radio 1. Vrienden van Post namen het initiatief voor de tocht. Ze wilden die aanvankelijk al maandag houden, maar stelden de tocht uit na overleg met de familie van het slachtoffer.

Honderden mensen hebben sinds zaterdag een bericht achtergelaten in het condoleanceregister dat de gemeente op haar website heeft geopend.0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten