Nellie (14) weet van niksDe 14-jarige Nellie uit Urk zegt dat ze niet wist dat de 15-jarige Jaap van der H. en de vermoorde 14-jarige Dirk Post ruzie om haar zouden hebben gemaakt. Jaap zou Dirk om het leven hebben gebracht omdat ze allebei verliefd waren op Nellie. "Ik had niks met Dirk of Jaap'', zegt zij in een interview met het AD.


"Ik heb met deze zaak niets te maken.'' De drie gingen weleens samen op pad. Ze merkte wel dat beide jongens haar leuk vonden. Zelf was "ze ook wel een beetje verliefd op Dirk'', maar er is nooit iets van gekomen. De hoofdverdachte zou vrienden hebben verteld dat hij zijn rivaal ging vermoorden, omdat die was uitgegaan met het meisje. Enkele weken daarvoor waren de verdachten en het slachtoffer nog vrienden van elkaar.

Nellie zegt in de krant dat ze Dirk al een jaar of vier goed contact met hem had. "We fietsten vaak samen naar school en we deden videospelletjes bij hem thuis. Hij was gewoon een goede vriend.''Getuige weggestuurd
De politie in Urk op zoek is naar een mogelijk belangrijke getuige die zich bij het politiebureau meldde met een gevonden skateboard. De recherche is sinds maandag op zoek naar de vinder die via de intercom van het bureau te horen kreeg dat er niemand aanwezig was, bericht De Telegraaf. De politie verzuimde bovendien de naam op te schrijven. Het skateboard is mogelijk een cruciaal bewijsstuk in de zaak rond de vermoorde Dirk Post.

Voorgeleid
Twee jongens (12 en 13 jaar) die verdacht zijn van de betrokkenheid bij de dood van Post zijn maandagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie (OM) wil de twee tieners in elk geval nog drie dagen vasthouden. De 15-jarige verdachte wordt dinsdagochtend voorgeleid.

Bijeenkomst
Het Emelwerda College waar Dirk Post op school zat heeft maandagmiddag een besloten herdenkingsbijeenkomst gehouden. Om leerlingen de kans te geven de laatste eer aan Dirk Post te bewijzen, zet de school dinsdag een bus in voor de begrafenis. De dood van Dirk Post heeft een enorme schok teweeggebracht, aldus rector Jan Frankema. ,,Iedereen is er echt van ontdaan.''

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten