Geen moslims bij Black eyed peas concertKuala lumpur
Maleisische moslims zijn de entree tot het jubileum concert ter ere van het 250 jarig bestaan van het biermerk Guinness ontzegt.
Zij zijn niet welkom tijdens de feestelijkheden waar onder andere de bekende popgroep the black eyed peas zou optreden.

De beslissing komt voort uit de veelbesproken rechterlijke uitspraak die een 32 jarige moslima veroordeeld had tot onder andere stokslagen, voor het drinken van een biertje in een hotel.

De organisatoren hebben op hun website (www.arthursday.com.my) de vraag gesteld 'Ben je geen moslim en ouder dan 18?' Dan ben je je welkom, als je wel moslim bent of jonger dan 18 dan kom je er niet in.

55% van de 27miljoen inwoners van Maleisie is moslim, van hun geloof mogen zijn geen alcohol drinken. Hoewel de uitspraak van de rechter anders doet vermoeden, word alcocolgebruik in Maleisie regelmatig door de vingers gezien, vooral in de grote steden Mensen betalen doorgaans een boete en dan wordt er verder niet meer over gesproken.

De directeur van Guinness Maleisie verklaarde dat het bedrijf in 2008 nog een omzet behaalde van ruim 340 miljoen dollar.

Zelfs zonder alcohol in het spel liggen buitenlandse bands geregeld onder vuur, eerder deze week wilde de pan malaysian party, (PAS), een concert van de Deense band Michael learns to rock verbieden, omdat 'onsterfelijkheid' zou veroorzaken.

Sinds 2007 heeft de PAS, 's lands op éen na grootste politieke beweging, campagne gevoerd tegen concerten van Beyonce, Gwen Stefani en Avril Lavigne.

Bron: Reuters


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten