Ziekenhuis opent 'griep-barakken'


Het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis opent maandag twee barakken waar mensen die verschijnselen hebben van Mexicaanse griep, kunnen worden opgevangen. Een woordvoerder heeft dat dinsdag gezegd.

Het ziekenhuis heeft mensen eerder opgeroepen niet zomaar naar het ziekenhuis te komen als ze denken dat ze het virus bij zich dragen. 'Maar het risico bestaat dat patiënten er niet bij nadenken en toch verschijnen', zegt een woordvoerder.

Het ziekenhuis probeert met de aparte opvang te voorkomen dat de 'normale' patiënten in de wachtkamers met het griepvirus worden besmet door bezoekers die een arts nog niet heeft onderzocht. Het Canisius, een ziekenhuis met bijna zeshonderd bedden, heeft isolatiekamers en zonodig aparte afdelingen waar ernstige gevallen van de ziekte kunnen worden behandeld.

De twee barakken bieden plaats aan ongeveer tien mensen met hun eventuele begeleiders. Volgens de woordvoerder worden er op het moment in het ziekenhuis geen patiënten met de Mexicaanse griep verpleegd.

Bron: ANP


1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

De barakken zijn niet bedoeld als verblijfplaats voor patiënten met de Mexicaanse griep. De barakken worden alleen gebruikt om patiënten te onderzoeken die verdacht zijn op het hebben van de nieuwe influenza A. Als blijkt dat er daadwerkelijk sprake is van de griep, dan wordt de patient tamiflu voorgeschreven en zal naar huis worden gestuurd. Zo hou je de mexicaanse griep buiten het bereik van ernstig zieke patienten in het ziekenhuis die vatbaarder zijn voor het virus en waarbij de gevolgen wel ernstig kunnen zijn.

Een reactie posten