Kunstmatig leven binnen enkele maanden een feit

Dr. Craig Venter, een beroemde en controversiële bioloog, beweert dat we binnen enkele maanden een kunstmatige levensvorm kunnen creëren. Zijn team van wetenschappers heeft het laatste obstakel om een synthetische levensvorm te scheppen overwonnen. De eerste door mens-gemaakte levensvorm zal waarschijnlijk een simpele bacterie zijn om te bewijzen dat de technologie werkt. Uiteindelijk zal er een complexere bacterie gemaakt worden voor bijvoorbeeld luchtzuivering, of een algsoort die koolstofdioxide om kan zetten in brandstof. In de toekomst kunnen ze zelfs gebruikt worden voor nieuwe vaccins en antibiotica.


Het is opmerkelijk dat Dr. Craig Venter zo'n duidelijke voorspelling doet. Maar op basis van de doorbraak door zijn 'J Craig Venter Instituut' is het een zeer realistische mogelijkheid. Onderzoekers hebben namelijk succesvol het DNA van een bacterie overgezet in een gistcel (ook bekend onder de naam bakkersgist). Dit hebben ze uiteindelijk aangepast en vervolgens overgebracht naar een andere bacteriële cel. De cel verdeelde zich normaal en produceerde een nieuwe gezonde stam van de gemodificeerde bacterie. In januari heeft hetzelfde team de gehele genetische code van een nieuwe bacterie gemaakt, die ze uieindelijk willen gebruiken.

Dit is wat Dr. Venter er gisteren over zei: "Ervan uitgaande dat wij geen fouten maken, denk ik dat het zou moeten werken en we de eerste synthetische soorten hebben tegen het einde van het jaar."

Dit stuk is eerder gepubliceerd op: Antireligie. Dé site voor alle mensen tegen religie

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten