Schoolbus gekaapt door ontklede man


ATLANTA
Een man heeft donderdag in Atlanta met ontbloot bovenlijf een schoolbus met een tiental studenten aan boord gekaapt. Vervolgens sprong de kaper uit de bus toen die van een steile heuvel afreed en crashte.
Twee studenten en de buschauffeur raakten gewond, dat heeft een woordvoerder van de school waar de bus heen ging verklaard.

Tegen de tijd dat hij werd gearresteerd na de crash, was de kaper naakt, aldus de politie.

Arris Pitmon, 23, sprong in de bus door een raam toen een scholier werd afgezet in een buurt in het zuidoosten van Atlanta, aldus de politie. "Hij overmeesterde de vrouwelijke buschauffeur en nam controle over het stuur", zei Atlanta Police Officer James Polite. Hij verliet de bestuurderstoel, en rende de buschauffeusse achterna die voor hem wegvluchtte naar de achterzijde van de bus.

Een student probeerde de controle over het stuur te nemen, maar Pitmon viel hem aan teneinde de controle over de bus terug te winnen. De bus bleef rijden tijdens deze worsteling en raakte van de weg, ramde vervolgens een hekwerk en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een muur ongeveer 175 meter van de weg af.

Al die tijd sprongen gillende scholieren van de Forrest Hill Academy uit de bus via een nooduitgang aan de achterkant, zei woordvoerder der openbare scholen van Atlanta, Keith Bromery.

Omstanders hebben Pitmon kunnen overmeesteren en vasthouden, zei agent James Polite.

De autoriteiten wilden niet zeggen of Pitmon een relatie had met de buschauffeusse.

De politie weet niet of de man naakt was toen hij de bus kaapte, maar een getuige, Corey Turner, vertelde aan WSB-TV dat hij de man zijn joggingbroek had zien weggooien nadat de bus gecrashed was.

De medewerkers van de school zijn dankbaar dat de bizarre kaping niet tot meer slachtoffers en schade heeft geleden, "het had veel erger kunnen aflopen".

"De bus reed van een steile helling. Als die de stoeprand verkeerd had geraakt, was de bus wellicht over de kop gevlogen en dan waren er meer gewonden of erger geweest", zei Bromery. "Het was een precaire situatie. We waren erg blij en opgelucht toen we hoorden dat er niemand ernstig gewond was."

De verdachte Pitmon was vóor het incident gezien bij een tankstation in de buurt, hij is ook opgenomen door de beveiligings camera's van tankstation 'Citgo'.
Een caissière van het tankstation zei dat toen Pitmon binnenkwam het leek alsof hij op zoek was naar iemand in het tankstation.

"Plotseling begon hij gekke dingen te doen", zegt Mohamed Gulhamid, die werkt bij de Citgo. "Hij was gaan zitten, en hij probeerde de voeten van een andere klant te grijpen."

"Hij verliet het tankstation en twee minuten later, vertelde iemand me dat hij in de bus sprong," aldus Gulhamid. "Ik heb veel rare dingen gezien, maar zoiets dit nog nooit."

Bron: Yahoo News


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten