Wederom ernstig treinongeluk Turkije: 4 doden 17 gewond


Istanbul
In het noorwesten van Turkije zijn zeker vier mensen om het leven gekomen bij een treinongeluk tussen Karakoy en Ayvali in de provincie Bilecik.


De trein botste op een graafmachine, waardoor enkele rijtuigen ontspoorden.
Bij het ongeluk raakten zeventien mensen gewond. De trein was onderweg naar Istanbul.
Het is nog onduidelijk hoe de graafmachine op het spoor terecht is gekomen.

Hieronder een filmpje van net na de rampzalige gebeurtenis


Dit is niet de eerste keer dat er op het Turkse spoor een ernstig treinongeval voorkomt waar zoveel mensen gewond raken,

Negen doden toen de trein Istanbul-to-Denizli ontspoorde in januari 2008.

In November 2005, botste een trein op een vrachtwagen met arbeiders in zuid Turkije. Negen mensen lieten het leven en er waren veel mensen gewond, hieronder het persbericht.

TAVSANCIL ,uitgegeven op 12 augustus 2004. (AP)
Het treinongeluk van woensdag in de buurt van Istanbul heeft aan zeker acht mensen het leven gekost. Er zijn achtentachtig gewonden gevallen. Dat hebben de autoriteiten donderdag gemeld.
Een van de treinen was onderweg van Ankara naar Istanbul, de andere van Istanbul naar Adapazari. De machinist van de eerste trein zou een rood sein hebben genegeerd. Het voorste rijtuig van een van de treinen sloeg om en raakte zwaar beschadigd. De betrokken conducteur bestrijdt deze gang van zaken en stelt dat het sein voor hem plotseling op rood sprong en dat hij daarna een botsing niet meer kon voorkomen. De conducteur van de tweede trein kwam om het leven.
Het treinongeluk bij de plaats Tavsancil in de provincie Kocaeli, op tachtig kilometer ten oosten van Istanbul, is het derde in een reeks. Vorige maand kwamen zevenendertig mensen om toen een splinternieuwe hogesnelheidstrein van Ankara naar Istanbul ontspoorde. Kort daarna botste een trein op een busje, waarbij vijftien doden vielen. De Turkse regering heeft onafhankelijke onderzoeken naar de ongelukken bevolen.

Een maand daarvoor reed de trein richting Denizli in op een minibus toen de chauffeur van de minibus de signalen negeerde en probeerde toch nog over te steken, zo verklaarde een woordvoerder. veertien mensen stierven waaronder vijf kinderern


Bron: CNN


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten