Zandsculpturenfestival in gevaar


DOETINCHEM
Het zandsculpturenfestival in de bouwput aan de Van Nispenstraat kan volgende week alleen doorgaan als meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger. "Op dit moment hebben we amper serieuze reacties gekregen op onze oproepen", vertelt Rogier Dikker van cultureel centrum De Gruitpoort. "Mensen nemen het nog niet serieus. Maar als de grote berg zand er eenmaal ligt, zullen vast meer mensen willen meewerken."

Dikker bouwde eerder een huisje in het gat van Doetinchem als ludieke actie en organiseert nu samen met Pascal Waanders het Zandsculpturenfestival. Waanders probeert met zijn website over 'de put van Doetinchem' een discussie te voeren over deze minder fraaie plek in het stadshart. "Ondernemers reageerden heel positief op het initiatief. Eindelijk iets positiefs dat hier gebeurt", aldus Dikker. Ook het zand wordt gratis geleverd door een zandbedrijf.

Twee Amsterdamse zandbeeldhouwers van het bedrijf Sandaholics, Hennie Schollen en Baldrick Buckle, verdienen hun brood met zandsculpturen bouwen. Zij starten 1 september met de opbouw van het zandpark aan de Van Nispenstraat.

Een sponsor lost dan een grote berg zand waarna de mallen volgeschept zullen worden. Als de mallen vol zijn kunnen de bakken worden verwijderd waarna het echte beeldhouwen kan beginnen.

"Het ontwerp wordt speciaal voor Doetinchem gemaakt", zegt Dikker. Wellicht verrijst er een casino in de bouwput, of anders wellicht toch het Lyceum? Echter, als niet meer mensen zich aanmelden, zal het ontwerp veel kleiner worden.

Bron: De Gelderlander


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten