Meisje van 14 met Mexicaanse griep overleden

Een meisje van 14 jaar is deze week aan de Mexicaanse griep overleden. Ze was voor die tijd gezond, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag.

De afgelopen week overleed ook een 40-jarige man met de Mexicaanse griep. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Het aantal mensen in ons land dat aan deze griep is overleden, is hiermee opgelopen tot zes.

Het is voor het eerst dat in Nederland iemand is overleden aan het H1N1-virus, zonder dat deze persoon al een andere ernstige ziekte onder de leden had. Volgens het RIVM komt het in andere landen ook voor dat gezonde mensen aan de gevolgen van de Mexicaanse griep overlijden. ,,Net zoals dat bij een normale griep in Nederland ook kan gebeuren'', zei een woordvoerder van het instituut.

De woordvoerder kon niets zeggen over het verloop van de ziekte bij het 14-jarige meisje. Het RIVM is erg terughoudend met het geven van informatie over individuele gevallen.

Doden in Europa


De Mexicaanse griep heeft in Nederland voor de zesde keer een mensenleven geëist. Elders in Europa zijn ook al mensen gestorven door het H1N1-virus. Hieronder volgt een overzicht van Europese slachtoffers op basis van gegevens van het Europees Centrum voor ziektebestrijding (ECDC) van 22 oktober.

België: 5
Bulgarije: 1
Duitsland: 2
Frankrijk: 9
Griekenland: 3
Groot-Brittannië: 128
Hongarije: 4
Ierland: 8
IJsland: 1
Italië: 4
Luxemburg: 1
Malta: 5
Noorwegen: 8
Portugal: 3
Servië: 1
Spanje: 54
Zweden: 2
Wereldwijd: 5382

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten