Vijf commandanten Iraanse revolutionaire garde gedood bij bomaanslag



Vijf Iraanse commandanten van de Islamitische Revolutionaire Garde werden gedood bij een bomaanslag. Er vielen tientallen andere doden en gewonden onder de burgerbevolking.

In totaal waren er twee terroristische bomaanslagen in de onrustigste regio van de islamitische natie aan de zuidoostelijke grens met Pakistan, dit meldde
het Iraanse staatspersbureau.

De gecoördineerde aanvallen zijn het gevolg van de escalatie in de vijandelijkheden tussen de machthebbers van Iran en een van 's lands
vele ontevreden etnische en religieuze minderheden, in dit geval de Baloetsji.

De zuidoostelijke regio Sistan-Baluchistan is in het verleden vaker het toneel geweest van terreur aanslagen, in april zette de regering de Revolutionaire  Garde Korps in teneinde de controle over de veiligheid terug te krijgen en de escalatie van het geweld proberen te stoppen.

Iraanse ambtenaren hebben 'buitenlandse vijanden' er van beschuldigd de de terroristische opstandelingen te steunen en herhaalde die beschuldiging zondag. Tegen de middag meldde officiële persbureaus van Iran dat 31 mensen werden gedood en er minstens 28 gewonden vielen.

"Er is geen twijfel over mogelijk dat deze gewelddadige en onmenselijke daad deel uit maakt van de strategie van vreemdelingen en vijanden van het regime en de revolutie naar eenheid tussen sjiieten en soennieten, zij creëren een vernietigende scheiding onder de verenigde gelederen van de grote Iraanse volk", aldus een verklaring afgegeven door de Revolutionaire Garde via de officiële IRNA nieuwsdienst.

Bron: New York Times

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten