Jongen wint wapens in quiz


Geen luxe cruise, maar een kaartje richting jihad: dat heeft de winnaar van een quiz op de Somalische radio gewonnen. De 17-jarige winnaar kreeg een AK-47, twee handgranaten, een computer en een antitankmijn als prijzen. De 22-jarige man die tweede werd kreeg ook een AK-47 en munitie.


De wedstrijd was georganiseerd door rebellen van al-Shabaab, die het momenteel voor het zeggen hebben in delen van Somalië. Gedurende een maand werden jongeren tussen de 10 en 25 jaar oud ondervraagd over wetenschap, cultuur en de Koran. Tijdens de prijsuitreiking drukten de rebellen ouders op het hart om hun kinderen te leren hoe ze moeten omgaan met wapens. Ook riepen ze hen op om hun kinderen mee te laten doen in de jihad.

"Door de jonge mannen wapens te geven als beloning willen we hen bemoedigen om mee te doen in de heilige oorlog tegen de vijanden van Allah in Somalië", zei een al-Shabaab-voorman bij de prijsuitreiking.

Rebellen
In het Oost-Afrikaanse land Somalië strijden de rebellen van al-Shabaab al sinds vorig jaar tegen de regering. De strijders hebben inmiddels delen van het land ingenomen, daar heeft de regering niets meer te zeggen. Al-Shabaab zou banden hebben met al-Qaida en wil de sharia invoeren in Somalië.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten