Rechter oordeelt vanavond over DSBDe rechtbank in Amsterdam komt woensdagavond om 21.00 uur in zitting bijeen om een oordeel te vellen over de toekomst van de onder curatele gestelde DSB Bank.

Dat heeft voorzitter Paula Smit van de Ondernemingsraad (or) van DSB gezegd. De OR roept personeel van DSB op om zich bij de rechtbank te verzamelen vanaf een half uur voor de zitting.

Geen potentiële kopers meer voor DSB

De bewindvoerders bij DSB hebben gesproken met enkele geïnteresseerden voor de overname van DSB Bank, maar zij hebben zich teruggetrokken. Op dit moment zijn er geen verdere kandidaten.

Dat hebben de bewindvoerders gemeld in een verklaring. Zij zullen hiervan vandaag verslag doen aan de rechtbank. Volgens bewindvoerder Rutger Jan Schimmelpenninck is het waarschijnlijk dat DSB Bank faillliet zal worden verklaard. ,,Dat is aan de rechtbank om te beslissen.'' De bewindvoerder wees erop dat de bank nu bij gebrek aan kopers een negatief eigen vermogen heeft.

Schimmelpenninck sprak de verwachting uit dat het depositogarantiestelsel in werking zal worden gesteld op het moment dat DSB Bank failliet is verklaard.

Rechtbank

Volgens Joop Hofland van vakbond De Unie kan de rechtbank beslissen om DSB Bank failliet te verklaren, maar is het ook mogelijk dat de rechtbank de eerder verleende surseance van betaling verlengt. In dat geval kunnen geïnteresseerde partijen zich nog steeds melden voor de overname DSB Bank in zijn geheel.

Hofland zegt van de bewindvoerders te hebben gehoord, dat zich dinsdagavond een geïnteresseerde partij heeft gemeld voor DSB Bank, maar dat deze zich woensdag heeft teruggetrokken.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten