Scheringa: DSB écht failliet; toch geen overname"Het is mij niet gelukt rond te komen met de beoogde overname partner"

DOETINCHEM
De DSB Bank is echt failliet. Scheringa heeft zojuist bekend gemaakt dat de onderhandelingen met de hoofdkandidaat voor een overname afgehaakt heeft.

Scheringa was donderdagavond in gesprek met  het consortium van vijf Nederlandse banken (Rabobank, ING, ABN Amro, Fortis Bank Nederland en SNS) die zich afgelopen weekeinde ook bogen over een reddingsplan.
Dirk Scheringa houdt zich aan zijn laatste strohalm vast, dat is een eventuele overname door een Amerikaanse investeerder. In verband met het onderhandelingsproces word hier geen enkele informatie over vrijgegeven.

'Stukken daarover dienen we mogelijk vrijdag in bij de rechtbank'', aldus een aangeslagen Scheringa.

Vannacht en morgenochtend zal Scheringa nog proberen een faillissement te voorkomen. Vrijdag zal anders de rechter hoogstwaarschijnlijk om 12 uur een einde maken aan het eens zo succesvolle verhaal van Scheringa's financiële onderneming.

Daags na het nieuws over de onder curatelestelling van de DSB Bank, is onder andere naar buiten gekomen dan andere financiële instellingen ook hoge provisies hanteerden en dat DSB dit niet uitgevonden had. De meningen onder het volk zijn verschild, de één kan het bedrijf missen als kiespijn en de ander vind het erg jammer, met name ook voor de werkgelegenheid in Noord-Holland.

Dirk Scheringa is ondertussen nog erg teleurgesteld en wijst met een boze vinger naar de media en die man die een heuse bank run veroorzaakte en de val van DSB inluidde, Pieter Lakeman.

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Grappig...die man is een volslagen dorps-idioot die met krokodillentranen in de media verschijnt. Hij heeft een topman ontslagen omdat deze aanmerkingen had over het "creatief" boekhouden van Dirk. Dirk heeft waarschuwingen in de wind geslagen en puur aan zelfverrijking gedacht. Mensen met woekerpolissen en DSB personeel zijn het slachtoffer, zo ook de mensen met een achtergesteld deposit waarop vele miljoenen staan. Zij zien hun geld (waarschijnlijk) nooit meer terug. Dirk heeft zijn schaapjes allang op het droge en zal er geen boterham minder om eten. Het personeel met het "DSB gevoel" kan en wil niet zien dat er maar 1 schuldige is en dat is Dirk zelf. Wat is het "DSB gevoel" overigens....een; Ik ga over lijken" gevoel? Hou toch alsjeblieft op zeg. Lakeman is niet schuldig...Bos is niet schuldig...Dirk Scheringa is schuldig!

Een reactie posten