Vrouwen huilen vier keer zoveel als mannenVrouwen laten jaarlijks viermaal meer tranen vloeien dan mannen. Terwijl vrouwen per jaar gemiddeld 64 keer huilen, doen mannen dat jaarlijks slechts zeventien keer. Dat heeft de vereniging die de Duitse oogartsen vertegenwoordigt, woensdag in München bekendgemaakt.

Meisjes en jongens wenen ongeveer even vaak tot hun dertiende verjaardag. Nadien huilen mannen zes tot zeventien keer per jaar en houden ze zich dus een stuk kraniger dan vrouwen die jaarlijks dertig tot 64 keer traantjes wegpinken. Bovendien duren de huilbuien van vrouwen zo’n zes minuten in tegenstelling tot mannen die na vier minuten de tranen wegvegen.

Zich slecht voelen, geconfronteerd worden met zware conflicten of terugdenken aan vroeger zijn de voornaamste redenen waarom vrouwen hun zakdoek bovenhalen. Vooral uit medeleven of als hun relatie op de klippen loopt, huilen mannen. Waarom mensen de tranen laten vloeien, blijft hoe dan ook een wetenschappelijk raadsel, aldus de Duitse oogartsen.

Ze halen overigens ook een aantal clichés in verband met huilen onderuit. Zo lucht wenen enkel op als de oorzaak van het verdriet verdwijnt en klopt het niet dat het lichaam ontspant door een traantje te laten.
Bron: SDG

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten