Beer doodt MoslimstrijdersDe Indiase regering heeft bij de strijd tegen militante moslimgroepen steun uit onverwachte hoek gekregen. In het Indiase deel van de regio Kashmir doodde een beer twee separatistische strijders die hun toevlucht in het hol van het dier hadden gezocht. Twee andere militanten wisten te ontsnappen, een van hen was zwaargewond.

Dat meldde de BBC dinsdag op gezag van de Indiase autoriteiten. De militanten hadden wapens, maar ze konden die niet gebruiken omdat ze door de beer werden verrast.

Het incident had plaats in het district Kulgam. De politie werden geïnformeerd over het incident, nadat de gewonde militante strijder zich in een dorpje medisch wilde laten behandelen. Enkele agenten trokken daarna het bos in en vonden de lichamen van de twee onafhankelijkheidsstrijders. De beer was spoorloos.

Het overwegend islamitische Kashmir is verdeeld in een Pakistaans en een Indiaas deel. Beide landen hebben meermalen oorlog gevoerd om dit gebied in de Himalaya. In 1989 kwamen moslimstrijders in het Indiase deel van Kashmir in opstand tegen de regering in New-Delhi. Ze willen dat de regio niet langer deel uitmaakt van India.


1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

PWNED!!!!!!!!!!

Een reactie posten